пʼятниця, 20 жовтня 2017 17:10

Одеса - найдорожче місто в Україні

Одеса гордо несе славу кращого курорту в Україні, приймаючи щороку туристів з різних країн світу. Берег Чорного моря, багатп історичнп спадщинп, неповторний колорит і гостинність - все це вабить і змушує приїхати сюди знову. Деякі задовольняються відпочинком в нашому місті, інші, навпаки, вибирають його для переїзду і постійного проживання. І завжди виникає важливе питання - де влаштуватися? На ринку нерухомості у великій кількості можна знайти житло будь-якого формату, вартості і габаритів, який би район не цікавив. Допомагають в пошуках кваліфіковані агентства та їхні фахівці, звернувшись до яких, швидко і легко знайдеться те найбажаніше житло.

Нерухомість Одеси

Незважаючи на багаторічну історію і великий фонд старого житла, Одеса все ж набуває сучасні європейські риси. Це проявляється у всіх її куточках і викликає різні емоції. Однак можна стверджувати, що місто істотно змінюється. У пошуках житлового простору покупці стикаються з труднощами вибору, адже цінова політика встановлюється за деякими параметрами:

локація;
метраж;
планування;
умови комфорту;
період будівництва;
загальний стан.

Загальний рівень цін перевищує показники Києва, оскільки все більше зростає число запитів на придбання нерухомості в морському курорті. Ближче до літнього періоду популярність місцевих квартир, кімнат і будинків особливо збільшується. Це розуміють і забудовники, які працюють в інтересах своїх потенційних клієнтів, створюючи проекти в найбільш затребуваних районах за новітніми технологіями. Кожен житловий комплекс - це унікальне творіння, яке дозволяє насолоджуватися усіма умовами комфорту і прекрасними видами з вікон. Купити квартиру в Одесі можна від дешевих варіантів однокімнатних квартир вартістю від $9000 до розкішних апартаментів, еквівалент яких - кілька сотень тисяч доларів.

Якщо порівнювати зі столицею, Одеса відрізняється високими цінами на квадратні метри як при покупці, так і в оренду. Наше місто славиться популярними освітніми закладами - університети різної спрямованості, академії, коледжі, технікуми. Вчитися з'їжджаються не тільки з інших міст країни, а й із зарубіжжя, і багато хто після закінчення воліють залишатися тут і будувати подальше життя. Щорічно студенти формують величезний сегмент попиту на оренду. Зняти квартиру пропонується у всіх районах, а ціна щомісячної оплати коливається від бюджетної - близько 4500 грн на місяць за однокімнатне житло, і до найвищої - близько 180000 грн за багатокімнатні. Часто орендарі стикаються з ситуацією, коли оплата стає непосильною для однієї людини, тому вони кооперуються і знімають житло на двох або декількох, економлячи при цьому кошти.

Не завжди дешево в Південній Пальмірі обходиться проживання. Ми отримуємо ресурси з інших областей, а значить, і оплачувати комунальні послуги доводиться дорожче. Однак будівельні компанії пропонують вигідне рішення - новобудови оснащуються системами енергозбереження, які вже зараз відзначають їх жителі як спосіб економії.

Соціальні умови в Одесі

Повсякденний побут вимагає не тільки даху над головою, а й можливості харчуватися якісно. Одесити і гості міста завжди можуть без проблем зайти в один з магазинів або супермаркетів, зробити покупки і приготувати для себе і своєї сім'ї будь-яку страву. Цінителі розслабитися воліють відпочивати за трапезою у численних кафе і ресторанах. Гості міста помічають, що вартість продуктів харчування і середній чек в розважальних закладах тут перевищує рівень інших міст, навіть Києва. Причиною тому послужила висока вартість оренди комерційних приміщень, особливо в центральній частині міста і на узбережжі. Крім того, багато товарів завозяться з інших регіонів і країн, а це дає підстави підвищувати ціни.

Для пересування в мегаполісі функціонує різний транспорт - і громадський (маршрутки, автобуси, тролейбуси і трамваї), і приватний - таксі. Ритм життя вимагає добиратися швидко і долати великі відстані. Сьогодні без проблем можна доїхати з однієї точки в іншу, завдяки відмінно налагодженій роботі транспортного вузла. Ціни на проїзд формуються, виходячи з вартості пального, комплектуючих і відстані. Наше місто розташоване уздовж берегової лінії, тому доводиться долати великі дистанції, що зумовило високі тарифи, якщо порівнювати з іншими містами України.

Зараз Одеса - це великий центр відпочинку і розваг. Літній сезон стає періодом масового припливу туристів, охочих отримати емоції та враження. Галасливі компанії можуть відвідати нічні клуби, караоке-бари, організовані квести та інші популярні місця. Любителі тиші віддають перевагу кінотеатрам, виставок, театрів, прогулянкам в зелених парках. Район Аркадії і морського берега має заклади на будь-який смак, а ціни в них хоч і високі, але для поціновувачів відпочинку вони стають своєрідною запорукою незабутніх спогадів.

Зараз ви читаєте новину «Одеса - найдорожче місто в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути