пʼятниця, 02 листопада 2012 05:10

Київрада зі скандалом передала землю Вищому госпсуду

Київрада зі скандалом передала землю Вищому госпсуду
ФОТО: velikijhutir.cherkassy.ua

Київська міська рада виділила Вищому господарському суду України для будівництва адміністративного будинку ділянку землі, яка раніше була продана іноземним інвесторам за $15 млн.

За дане рішення проголосували 67 депутатів, передає Інтерфакс-Україна.

Київрада на засіданні 1 жовтня виділила ділянку площею 5,34 га на перетині бульвару Дружби Народів і вул. Старонаводницькій у Печерському районі для будівництва адміністративного будинку з паркінгом, з яких 4,3 га передано в постійне користування, та ще 1,04 га - в оренду на п'ять років в межах червоних ліній без права забудови. При цьому частина ділянки площею 3,89 га виділені за рахунок озеленених територій, які виключені з переліку територій, призначених для розвитку мережі зелених насаджень загального користування.

Проти виділення цієї ділянки виступив голова бюджетної комісії Роман Ярошенко. "Є іноземний інвестор, який заплатив $15 млн. за вказану ділянку, гроші були сплачені до бюджету Києва, і в проекті рішення ніде не вказано, як ці кошти будуть повертатися, який механізм. Виконавчий орган робить все можливе, щоб в найкоротші терміни надати ділянку під це приміщення (адмінбудівля суду, - ред.) - це вже третя ділянка - перша була у Печерському районі, друга - та, яка була виділена під школу Дерюгіної", - зазначив Ярошенко.

Депутат Сергій Кримчак не виключив, що у зв'язку з даними землевідведення Україна може виявитися відповідачем в якійсь міжнародній судовій інстанції.

Нагадаємо, в лютому Київрада виділила Вищого госпсуду ділянку на вулиці Олександра Копиленко, 6, в Печерському районі площею 0,34 га. Проте намір побудувати тут висотну адміністративну будівлю викликало протест киян. Після цього Вищому госпсуду була виділена ділянка площею 19 га за адресою б-р Дружби народів 13-а в Печерському районі, яку у 1994 році виділили ТОВ Центр художньої гімнастики Школа Дерюгіної, що призвело до скандалу.

Як повідомлялося, також на засіданні 1 жовтня Київрада передала безкоштовно у власність Свято-Покровському жіночому монастирю Української православної церкви Московського патріархату 16 будівель.

Зараз ви читаєте новину «Київрада зі скандалом передала землю Вищому госпсуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути