Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 09:13

Київ увійшов до тридцятки найкращих міст за обсягами будівництва офісів

Київ увійшов до тридцятки найкращих міст за обсягами будівництва офісів

Київ посідає 26-е місце в світі і 13-х в регіоні EMEA за обсягами будівництва офісних площ.

Про це повідомляється в прес-релізі українського представництва консалтингової компанії Colliers International, Київ.

Відповідно до огляду основних показників ринку офісної нерухомості у світі та регіоні EMEA за станом на початок 2011 року, в рамках дослідження розглядалися обсяги будівництва, рівень орендних ставок, рівень вакантності, ставки капіталізації в основних містах світу.

За даними компанії, в першій п'ятірці світового рейтингу за обсягами будівництва офісних площ представлені три азіатських міста і два міста з регіону Європи, Середньої Азії та Африки. У світовому рейтингу лідирує Шанхай з 3,5 млн кв м офісних приміщень у процесі будівництва.

У регіоні EMEA Київ посідає 13-е місце за обсягами будівництва офісних площ. Загальна площа споруджуваних бізнес-центрів в українській столиці станом на кінець 2010-го - початок 2011 року становить порядку 312 тис. кв м.

Перше місце в регіоні посідає Москва - 2,8 млн кв.м, друге Ер-Ріяд - 1,7 млн кв м, третє Дубай - 1 млн кв м, четверте Афіни - 790 тис. кв м. Замикає п'ятірку лідерів Софія з 715 тис. кв м офісних площ на етапі будівництва.

Крім того, як зазначають в Colliers International, в першому півріччі 2010 року Київ посідав 14-е місце, Софія перебувала на шостому місці за цим показником, а Афіни - на 24-му. У свою чергу, Париж, який займав п'яте місце в рейтингу в першій половині минулого року, до початку 2011 року опустився на сьоме місце, а один з лідерів першого півріччя - Брюссель - до початку поточного року перемістився з восьмого на 23-е місце.

"Підвищення обсягів будівництва в Києві зумовлене загальними позитивними тенденціями, які отримали розвиток в 2010 році: пожвавленням попиту, збільшенням обсягів поглинання, скороченням частки існуючих вакантних площ", - наводяться в прес-релізі слова директора департаменту офісної нерухомості по роботі з орендодавцями Colliers International Максима Ткаленка.

Зараз ви читаєте новину «Київ увійшов до тридцятки найкращих міст за обсягами будівництва офісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути