Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 14:33

У МінЖКГ хочуть подивитися на всі недобудови в Україні

У МінЖКГ хочуть подивитися на всі недобудови в Україні

Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства спільно з облдержадміністраціями проведе інвентаризацію незавершених об'єктів будівництва по всій країні для визначення доцільності їх добудови та визначення необхідних для цього коштів.

Про це заявив віце-прем'єр і глава МінЖКГ Віктор Тихонов.

За його словами, МінЖКГ планує завершити інвентаризацію в третій декаді травня, скласти перелік усіх недобудов незалежно від їх форми власності та подати узагальнений список на розгляд Кабміну.

За даними Тихонова, на 1 січня 2011 року в Україні налічувалося 18,977 тис. об'єктів незавершеного будівництва, з яких 13,018 тисяч - будівлі (третина з них - житлові), 5,959 тисяч - інженерні споруди.

Будівництво більшості з них тимчасово зупинене або законсервоване.

"Інвентаризацію проводимо для того, щоб побачити чітку картину по кожній недобудові... Тоді ми зможемо визначити, які об'єкти в найближчі кілька років добудуємо, скільки на це потрібно коштів і що робити з тими об'єктами, добудова яких не є доцільною", - додав Тихонов.

За даними відомства, найбільша кількість недобудов сконцентрована в Донецькій (8,9%), Харківській (6,2%), Житомирській (5,7%), Львівській (5,4%) і Хмельницькій (5,3%) областях. При цьому 90,4% недобудів не будуються через відсутність фінансування. У житловому будівництві через відсутність коштів не будуються 95,8% будинків.

Зараз ви читаєте новину «У МінЖКГ хочуть подивитися на всі недобудови в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути