четвер, 05 травня 2011 14:17

У МінЖКГ розповіли, коли візьмуться за фінансування недобудов

У МінЖКГ розповіли, коли візьмуться за фінансування недобудов

Добудову незавершених об'єктів України фінансуватимуть після внесення змін до держбюджету.

Про це повідомив урядовий портал з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова, виголошену на нараді з представниками обласних державних адміністрацій.

За словами чиновника, у процесі інвентаризації незавершених об'єктів будівництва має бути забезпечено індивідуальних підхід до кожного об'єкта й опрацювання можливих варіантів фінансування його добудови.

"Для бюджетних об'єктів ми шукатимемо можливість передбачити кошти під час підготовки змін до державного бюджету поточного року, а також - у проекті бюджету на наступний рік. Що стосується об'єктів недержавної форми власності, то після завершення інвентаризації, Національний банк готовий провести спільну зустріч за участю представників банків і разом шукати можливості для фінансування добудови таких об'єктів", - сказав Тихонов.

Нагадаємо, на 1 січня 2011 року в Україні нараховується більше 18 тис. недобудов.

Раніше Тихонов повідомляв, що прем'єр-міністром України узгоджено план заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо добудови незавершених об'єктів будівництва. Перший етап - визначення об'єктів, які мають високу ступінь готовності (70% і більше) і можуть бути завершені у короткий термін (рік-півтора року). За статистичними даними, такі об'єкти становлять 30% від всіх незавершених будівель. До 22 травня перелік об'єктів та пропозиції щодо їх добудови міністерство винесе на розгляд уряду.

Зараз ви читаєте новину «У МінЖКГ розповіли, коли візьмуться за фінансування недобудов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути