пʼятниця, 13 квітня 2018 21:10

Яке житло купують найчастіше

Яке житло купують найчастіше
Щоб привабити покупців, забудовники пропонують акції. Це дає можливість залучити більше грошей для будівництва. Фото: Українські Новини

Українці бояться інвестувати у новобудови. Тому віддають перевагу вторинному ринку. Шукають квартири, які збудовані не більше 10 років тому, розповів Gazeta.ua аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

"Ремонт квартири має другорядне значення. Куди важливіший загальний стан будинку. Його енергоефективність, наявність лічильників. Останнім часом популярними стали квартири з невеликою площею. Забудовника традиційно обирають за відгуками на форумах. Звертають увагу на кількість зданих об'єктів", - додав Костецький.

Експерт не радить купувати житло на етапі "фундаменту".

"Купуючи житло збудоване декілька років тому, українці нічим не ризикують. Щоправда воно дорого коштує. Водночас купувати квартири на етапі будування ризиковано. Не секрет, що терміни будівництва постійно переносять. Та й взагалі не відомо чи вистачить фінансування, щоб здати його в експлуатацію. Водночас за якістю і комфортом квартири на первинному ринку кращі", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельну компанію спіймали на несплаті податків

За словами експерта, щоб привабити покупців, забудовники пропонують акції. Це дає можливість залучити більше грошей для будівництва.

"Заманюють різноманітними інфраструктурними елементами. Наприклад, охорона, супермаркети, закрита територія. Також є можливість придбати квартиру на виплат", - додав Сергій Костецький.

В Україні найдорожчі квартири продають у Києві, Львові та Одесі. Найдешевші — Сумах, Кривому Розі, Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Яке житло купують найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути