Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 13:23

Інвестори зможуть контролювати забудовників через інтернет-ресурс

Інвестори зможуть контролювати забудовників через інтернет-ресурс
Асоціація допомоги постраждалим інвесторам має намір 1 грудня показати механізм громадського контролю за забудовниками. Даний інструмент буде діяти у форматі спеціалізованого інтернет-ресурсу. Про це на засіданні круглого столу "Будівництво житла "як в Європі": перспективи українських забудовників", заявив президент Всеукраїнської громадської організації "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам" Олексій Гончарук.

За словами керівника Асоціації, організація почала створювати інформаційний портал, який не стільки буде створювати публічний рейтинг забудовникам, скільки буде формувати відкриту історію забудовників.

"Він буде презентований 1 грудня. Ми досить давно над ним працюємо, весь той досвід, який набула наша організація, а це тисячі людей в Україні", - сказав А. Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 тисяч українських сімей чекають коли добудують їх житло

За його словами, головне, щоб покупець - фізична особа, мав максимальну і якісну інформацією про об'єкт інвестування. Асоціація також має намір звернутися до всіх забудовникам з пропозицією розробити ряд простих критеріїв, які, по-перше, полегшать можливість вибору, а по-друге - призведуть до усвідомленості цього вибору.

"В умовах, коли держава не здатна самостійно відрегулювати відносини, це єдиний ефективний шлях, який ми бачимо", - підкреслив він.

На думку Гончарука, в умовах ліберального ринку важливо, щоб інвестор, несучи ризики, був повністю про них інформований.

"Якщо я інвестую, несу ризики, я хочу розуміти, які ризики я несу насправді, щоб мене не обманювали. Держава, на жаль, не має державної політики контролю над надійністю забудовників. Існуючі механізми інвестування теж погані. Ми досить довго шукали шлях для поліпшення ситуації", - зазначив А.Гончарук.

Для залучення уваги до даної проблеми, у рамках представлення інтернет-ресурсу, Асоціація має намір провести широку інформаційну кампанію, до участі в якій хоче залучити громадськість і народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори зможуть контролювати забудовників через інтернет-ресурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути