четвер, 24 травня 2018 11:51

Експерти розповіли, коли оренда житла найдешевша

Експерти розповіли, коли оренда житла найдешевша
Традиційно попит і ціни на оренду житла зростають з другої половини січня та другої половини серпня-вересня. Фото: Цензор.НЕТ

Ціна оренди житла залежить від попиту. Однак у кожному місті є різні фактори, що впливають на вартість. Так, у Харкові вона залежить від напливу студентів. У Львові ціни зростають восени, в Одесі — влітку.

"Для орендодавця найвигідніше здавати квартиру в умовах високого попиту. Це період березня-квітня і серпня-вересня при фіксованих політичних і економічних факторах. Водночас орендарям варто шукати нерухомість в середині літа чи на початку року. Тоді у країні сезон відпусток і мінімальна ділова активність", – каже інвестаналітик Вадим Бардась, пише "Сегодня".

За словами директора агентства нерухомості Артура Пилипчука, найнижча активність орендарів спостерігається після Нового року протягом двох тижнів. Спад літньої активності фіксують у липні-вересні. Традиційно попит і ціни зростають з другої половини січня та другої половини серпня-вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За скільки можна орендувати житло у столиці

Зазвичай студенти шукають житло економ-класу. Тому на вартість дорогого житла їхня активність не впливає.

Вартість добової оренди житла залежить від туристичної активності. Вона зростає перед великою кількістю вихідних. Також у період канікул чи відпусток.

"Найбільше, на 40-60% зростають ціни добового житла у листопаді-грудні. Після 13-го січня ціни йдуть на спад і залишаються стабільними до 8-го березня. На травневі свята ціни піднімаються знову. Щоб зекономити, житло варто бронювати заздалегідь. Безпосередньо перед святами воно дорожчає у півтора рази", – розповідає менеджер Аліса Галамай.

В Україні середня ціна на оренду однокімнатного житла недалеко від центру міста набагато вища, ніж середня зарплата. Так, українці у середньому отримують $262,3 в місяць. Оренда однокімнатного житла коштує $317. Про це свідчать результати дослідження The Cost of Living Around the World 2018.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, коли оренда житла найдешевша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути