четвер, 28 березня 2013 12:43

Експерт розповіла, з якими порушеннями зводять житло під Києвом

Експерт розповіла, з якими порушеннями зводять житло під Києвом
Фото: ukrnews24.com

Деякі забудовники зводять новобудови у передмісті Києва без відповідного на те дозволу чи з порушенням проектної документації безпеки конструкції будівель, технічних норм.

Про це розповів архітектор Анна Іскіердо.

"Серед основних порушень, які можна побачити в проектах приміських новобудов, варто назвати: законність виділення земельної ділянки під будівництво, відсутність гарантій підключення до зовнішніх інженерних мереж, децентралізоване опалення, відсутність сміттєпроводів, ліфтів", - сказала Іскіердо.

За її словами, найнебезпечнішими є проблеми підключення до зовнішніх інженерних мереж, так як мережі маленьких міст не розраховані на сьогоднішні обсяги будівництва, подальше обслуговування будівлі. У передмістях ЖЕКи не зацікавлені брати на баланс невеликі багатоквартирні будинки.

"Варто зазначити і той факт, що в більшості випадків ділянку, на якій ведеться будівництво, узятий в оренду на 2-4 роки, а про подальшу долю будинку забудовник не турбується. Ці обставини можуть призвести до того, що гарний будинок з мальовничою місцевістю можуть не забезпечити електроенергією, водою і газом, комунальні клопоти можуть лягти на плечі покупця житла: вивіз сміття, прибирання території, особливо від снігу і так далі", - зазначила архітектор.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Рейтинг найшикарніших маєтків України: Найдорожчий продають за $15 млн

Вона додала, що більш нешкідливі порушення - це недолік в проектах зелених насаджень, паркувальних місць, дитячих майданчиків, зон відпочинку.

Причиною зростання кількості об'єктів, які будуються з порушеннями, є те, що в передмісті забудовникам легше "домовитись" з державними органами і службами, які контролюють будівельний ринок, вважає Іскіердо.

"Крім цього багато забудовників передмістя - це фізичні особи, що несе в собі додаткові ризики. По-перше, такі будівельники можуть зводити багатоквартирний будинок за проектом одноквартирного. В наслідок ввести в експлуатацію такий будинок буде дуже складно, що стане додатковою проблемою для покупців житла. По-друге, забудовник може будувати взагалі без дозволу і потім займатися оформленням будинку, як самобуду. По-третє, об'єкт можуть будувати на земельній ділянці з цільовим призначенням, яке не передбачає будівництво багатоквартирного будинку. Також земельна ділянка може бути в короткостроковій оренді, що в наслідок може спровокувати низку проблем для покупців такого житла", - підсумувала Іскіердо.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, з якими порушеннями зводять житло під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути