пʼятниця, 18 березня 2011 21:16

Будівельники попросили Януковича й Азарова припинити "реформаторський зуд"

Будівельники попросили Януковича й Азарова припинити "реформаторський зуд"

Частка фінансування державою будівництва нового житла в Україні становить лише 0,3%.

Про це заявив голова наглядової ради асоціації "Всеукраїнська спілка виробників будівельних матеріалів" Іван Салій в ефірі Першого ділового каналу.

"Держава профінансувала нове житло на 0,3%. Це говорить про те, що офіцери не отримали житло, міліція не отримала. Ось я читаю, що уряд виділив 150 мільйонів для соціального житла… 150 мільйонів – це капля в Чорне море", - наголосив він.

За його словами, попри будівництво нових об'єктів до Євро-2012, будівельна галузь у цілому демонструє негативну динаміку.

"Ми взяли статистику по містам, які готуються до Євро-2012. І виявляється, що в них, незважаючи на будівництво об'єктів до Євро-2012, падіння будівництва. У Києві – мінус 7,8%. Харків – мінус 8%. Львів – мінус 18%. Уряд і вся наша еліта повинні знати, що із всіх міст, які готуються до Євро 20-12, один Донецьк дав 21% приросту будівельних робіт", - розповів Салій.

Він також підкреслив, що спад будівництва зумовлений невдалими реформами у галузі.

"Ми втратили здатність контролювати і організовувати. Державна влада розучилася займатися проектним менеджментом. Галузь сама себе зруйнувала абсолютно викривленим ціноутворенням. Ніяких зрушень позитивних, які би надихали, немає … Я можу попросити президента і прем'єр-міністра: реформаторський зуд потрібно зупинити. Не законами сьогодні вирішується багато проблем … Жоден закон не стверджує, що треба займатися корупцією, але вона є. Ось ухвалили новий закон про регулювання містобудівельної діяльності … Я його прочитав і можу сказати: не треба більше ніякої законотворчої діяльності. Припиніть "кормити народ" … Щоб цей закон почав діяти, потрібно 20 постанов Кабінету міністрів, 10 – Міністерства інфраструктури. А це будуть розробляти 2 роки, і є такі позиції, які не можна виконати", - резюмував Салій.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники попросили Януковича й Азарова припинити "реформаторський зуд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути