понеділок, 29 серпня 2011 13:10

Янукович відвоював у Ради престижний пансіонат під Ялтою

Янукович відвоював у Ради престижний пансіонат під Ялтою

Престижний пансіонат "Гліцинія" під Ялтою, де любили відпочивати Микита Хрущов, Леонід Брежнєв і Михайло Горбачов, знову перейшов від Верховної Ради в управління Держуправління справами при президентові.

Вищий господарський суд 17 серпня поставила крапку в багаторічній судовій війні за престижний кримський санаторій, пише портал "Дело".

Згідно з рішенням суду останньої інстанції, право володіти відомим пансіонатом, який займає територію в 20 га прибережної смуги Чорного моря, тепер знову переходить до Державного управління справами при президентові.

Суперником парламенту у суперечці за "Гліцинію" був "Міжнародний дитячий центр "Артек", який входить до структури Державного управління справами.

Про те, що між сторонами йшла серйозна боротьба, свідчить і той факт, що засідання Вищого госпсуду кілька разів переносили.

Навесні цього року Верховна Рада за допомогою Генеральної прокуратури змогла перемогти президентську сторону. У березні та квітні 2011 року відразу дві судові інстанції - Севастопольський госпсуд і Севастопольський апеляційний господарський суд - встали на бік парламенту і передали йому право розпоряджатися "Гліцинія".

До цього господарем пансіонату було Держуправління. Це стало можливим після того, як Господарський суд Криму скасував рішення Лівадійської сільради від 29 січня 2009 року про видачу Верховній Раді свідоцтва на право власності на ялтинський пансіонат.

Половина території пансіонату - це пам'ятник садово-паркового мистецтва в Лівадії, решта - ботанічний заказник. На території "Гліцинії" розташовано більше 10 тис. кв. м житлових і інших приміщень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відвоював у Ради престижний пансіонат під Ялтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути