понеділок, 20 червня 2011 12:02

Резиденцію Януковича добудують за 21 мільйон "благодійної допомоги"

Резиденцію Януковича добудують за 21 мільйон "благодійної допомоги"

Конкурсний комітет ДО "Резиденція "Синьогора" Державного управління справами 3 червня прийняв рішення щодо закупівлі послуг з завершення капітального ремонту інженерних мереж  та ремонтно-відновлювальних робіт об'єктів резиденції на суму 21,03 млн грн.

Джерелом фінансування закупівлі зазначено "спеціальний фонд державного бюджету України (благодійна допомога)".

Про це повідомлено у "Віснику державних закупівель".

Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою "у одного учасника" у підприємства "Гарант" Львівської обласної організації Українського товариства глухих, яке у грудні 2010 року отримало підряд на ремонт інженерних мереж "Синьогори" на 33 млн грн.

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, яке є в розпорядженні "Наших грошей", потреба у додаткових роботах виникла "у зв'язку із складними гідрогеологічними умовами місцевості та обставинами, які не могли бути передбачені при складанні акта обстеження об'єктів державної організації "Резиденція "Синьогора" та дефектних актів на виконання робіт до початку їх виконання".

Як повідомляло ДУС "Українській правді", ремонт вартістю 33 млн грн робили "внаслідок надзвичайних ситуацій, які виникли в 2008-2010 роках".

За даними ЗМІ, наприкінці минулого року в "Синьогорі" оновлювали інтер'єр через бажання президента Віктора Януковича провести в резиденції новорічні та різдвяні свята. За неофіційною інформацією газети Ріната Ахметова "Сегодня", гроші на ремонт "карпатського Межигір'я" в селі Гута Івано-Франківської області виділяли бізнесмени.

Нагадаємо, у квітні 2011 року суд визнав екс-гендиректора "Синьогори" винним у нецільовому використанні коштів.

Резиденція "Синьогора" була збудована на початку 2000-х років для президента Леоніда Кучми. За неофіційними даними, будівництво провели за рахунок коштів, підконтрольних тодішньому голові "Укрзалізниці" Георгію Кирпі.

Зараз ви читаєте новину «Резиденцію Януковича добудують за 21 мільйон "благодійної допомоги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути