пʼятниця, 22 квітня 2011 15:52

Замість лікувального комплексу в резиденції Януковича збудували сауну

Замість лікувального комплексу в резиденції  Януковича збудували сауну

Богордчанський суд Івано-Франківської області оштрафував на 5 тис. грн екс-гендиректора державної резиденції "Синьогора" в Карпатах.

Таке стягнення колишній топ-менеджер отримав за нецільове використання коштів. Витратив 1,1 млн грн на будівництво сауни в президентській резиденції, тоді як мав використати ці кошти на реконструкцію та добудову лікувального корпусу, пише портал "Дело".

Порушення виявили органи прокуратури. 1,18 млн грн на "реконструкцію з добудовою оздоровчо-лікувального корпусу" були виділені ще 2008 року відповідно до плану реконструкції та капітального ремонту об'єктів "Резиденції Синьогора", погодженого Державним управлінням справами.

Щоб приховати незаконну зміну цільового використання коштів, керівник державної резиденції скоїв службове підроблення, вказавши у всіх супровідних документах (актах виконання робіт, платіжних дорученнях тощо), що гроші були витрачені на лікарню, йдеться у публікації.

У судовому засіданні підсудний свою вину визнав і розкаявся. Пояснив, що в 2008 році на території резиденції було заплановано проведення міжнародного саміту глав держав, тому було заплановано реконструкцію лікувально-оздоровчого корпусу, а також добудову інших необхідних об'єктів, зокрема і приміщення сауни.

Вартість робіт мала становити більше 4 млн грн. Однак було виділено тільки 1,18 млн грн. Для проведення належної підготовки резиденції вирішив за рахунок виділених коштів провести в першу чергу будівництво сауни, а роботи з реконструкції лікувально-оздоровчого корпусу провести по можливості власними силами.

Відповідно до Кримінального кодексу Україні за нецільове використання коштів в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 210 КК) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком не менше двох років. Але судді пом'якшили вирок, покаравши колишнього гендиректора штрафом розміром 5 тис. грн.

Пом'якшувальною обставиною для "будівельника" сауни стала нагорода від її потенційного користувача - президента Віктора Ющенка. Через рік після описаних подій - у 2009 році - указом глави держави Віктора Ющенка він був удостоєний почесного звання "Заслужений працівник сфери послуг України".

Зараз ви читаєте новину «Замість лікувального комплексу в резиденції Януковича збудували сауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути