вівторок, 07 березня 2017 05:35

У диванах завелися клопи

— Терміново шукали з чоловіком двокімнатну квартиру. На переїзд мали кілька днів. Середні ціни оренди в нашому районі — 4–5 тисяч гривень. В інтернеті знайшли оголошення від власниці. Пропонувала житло за 3,5 тисячі, — каже 31-річна Олеся Цемах із Києва.

— Жінка попросила заплатити за три місяці вперед. Плюс заставу — місячний платіж. Прийшли на оглядини, житло сподобалося. Позичили грошей. Уклали договір, заселилися. Через кілька днів тіло почало свербіти. Подумали, що алергія на новий мийний засіб. За тиждень зрозуміли — в диванах завелися клопи. Сказали про це власниці, але вона ніяк не відреагувала. Знала про цю проблему, тому і взяла з нас гроші наперед. Щоб квартиранти одразу не втекли. Довелося труїти клопів спеціальними засобами, оцтом. Усі речі смерділи. Коли минуло три місяці, вирішили виїхати. Власниця відмовилася повертати заставу. Коли шукали нову квартиру, знову побачили оголошення про це житло. Написали відгуки в соцмережах.

— Зняла квартиру, заплатила гроші за перший та останній місяць, — розповідає киянка Олена. Прізвища не називає. — У перший же тиждень з'ясувалося, що жити там неможливо. Сусідка почала погрожувати. З квартири вранці не можна було вийти, бо вона складувала під моїми дверима купи мотлоху. Сусіди розповіли, що жінка психічно хвора. Час від часу влаштовує бійки у під'їзді. Зараз шукаю нову квартиру. Господарка відмовилася повертати гроші.

— Не всі власники квартир добросовісні. Часто поводяться дивно. Забороняють квартирантам користуватися пральними машинками, відкривати комірки. Одна хазяйка просила знайти орендарів, яким не потрібен інтернет. Вважала, що він погано впливає на енергетику помешкання, — говорить столичний рієлтор Тетяна Михайліна, 29 років. — Ще одна власниця погоджувалася взяти на квартиру тільки чоловіка. Потім зізналася: в квартирі треба повісити карнизи, полагодити розетки, переставити меблі.

Було, що господарка в останній момент попередила — здає не всю трикімнатну квартиру. Тільки дві кімнати. В третій житиме її брат. Або власники раптово підвищували плату на 1,5 тисячі гривень. Мовляв, квартирантам не треба буде сплачувати за комунальні. Потім приходили, викручували половину лампочок у квартирі. Міняли великий холодильник на малий.

Зараз ви читаєте новину «У диванах завелися клопи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути