Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 04:45

Дзвінок фронтовому другу єднав ветеранів України, Росії та Білорусі

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Завдяки акції від ”Київстар” ветерани мали змогу безкоштовно поспілкуватися з друзями та близькими
Завдяки акції від ”Київстар” ветерани мали змогу безкоштовно поспілкуватися з друзями та близькими

З нагоди Дня Перемоги компанія "Київстар" влаштувала святкові заходи у 18 містах України. Зокрема й у Вінниці у Центральному парку компанія облаштувала "Польові кухні" для спілкування та відпочинку ветеранів.

Уже традиційно провели акцію "Дзвінок фронтовому другові". З повагою і турботою до учасників війни волонтери "Київстар" допомагали стареньким телефонувати рідним і друзям у містах України, Росії

та Білорусі.

— Ми маємо при собі коди всіх міст України, Росії та Білорусі, — розповідає волонтер акції Ольга Рябова. — Багато ветеранів знають про акцію, підходять самі. Дехто повертається додому за номером телефону і приходить дзвонити. Дякують нам. Дуже приємно дарувати людям радість.

У Центральному парку учасник бойових дій Геннадій Міщенко вже телефонує фронтовому товаришеві Сергієві в Бердянськ Запорізької області, вітає зі святом.

— Із Сергієм познайомилися в тилу, — каже, кладучи слухавку. — Під час боїв під селом Багринівці Літинського району — разом копали окопи, підвозили снаряди. Він сам грек, але жив в Україні. Вже скільки років спілкуємося, завжди підтримував мене у важку хвилину, а я його. Дуже радий був його почути і привітати.

До представників компанії підходить Микола Філєнко. Він — дитина війни. Просить набрати колишню однокласницю Надію з райцентру Кремінна Луганської області.

— Про акцію знаю давно, — розповідає. — Спеціально шукав дівчат у фірмових голубих футболках "Київстар". Це дуже добре, що у цей день компанія дарує таку акцію ветеранам.

Повертаємось на площу Козицького, де під акомпанемент баяну та мелодії воєнної епохи ветерани куштують страви "Польової кухні", що її організувала компанія. Люди весело гомонять за столиками та підспівують "Смуглянку". Ветеран Віра Луньова розповідає, що за часів війни важко працювала у полі, аби забезпечити радянських солдатів хлібом та кашею. Сьогодні вона з болем пригадує ті часи і з вдячністю говорить про те, як приємно, що молоде покоління пам'ятає їх подвиг та дарує ці радісні миті спілкування.

Зараз ви читаєте новину «Дзвінок фронтовому другу єднав ветеранів України, Росії та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути