Ексклюзиви
субота, 01 серпня 2015 12:39

Принципи постійного вдосконалення "Кайдзен" стали темою конференції від компанії "Модерн-Експо"
19

Фото: Ярослав Тимчишин

31 липня у Луцьку відбулася конференція "Modern Lean Production" ("Бережливе виробництво") організована міжнародним холдингом з виробництва та постачання торгового обладнання в країни центральної та східної Європи "Модерн-Експо". Учасники конференції ознайомилися з основними принципами японської системи постійного вдосконалення "Кайдзен".

Вперше філософія "Кайдзен" була застосована в ряді японських компаній (включаючи Toyota) в період відновлення після Другої світової війни, і з тих пір поширилася по всьому світу. "Кайдзен" у бізнесі означає постійне поліпшення, починаючи з виробництва і закінчуючи вищим керівництвом, від директора до рядового робітника. "Toyota Production System" – це інтегрована соціально-технічна система, розроблена компанією "Toyota", яка включає її філософію і практику управління.

Останніми роками у багатьох країнах світу активно досліджується японська систем управління підприємством, адже швидкий та успішний розвиток економіки цієї країни дозволив їй посісти чільне місце у світі. Бережливе виробництво (Lean production) – це система організації і управління виробництвом, взаємовідношеннями з постачальниками і споживачами, коли продукція виготовляється в точній відповідності до запитів споживачів і з меншими втратами у порівнянні з масовим виробництвом великими партіями. Інтерес до японських методів управління зумовлений тим, що підприємства Японії стали лідерами у виробництві та збуті найрізноманітніших товарів: від складних електронних виробів до виробів побутового призначення.

Саме такими принципами вже декілька років поспіль успішно користується міжнародний холдинг "Модерн-Експо".

"Принципи бережливого виробництва і набір його інструментів "Кайдзен" довели свою ефективність на нашому підприємстві. Ми хочемо поділитися досвідом з кількох причин. Перша – це підняття конкурентоспроможності українських виробників на європейських ринках. Друга це необхідність подолання меншовартості українського бізнесу. Поширення досвіду кращих світових практик є ефективним інструментом досягнення глобального результату, якого ми всі прагнемо - економічно сильної України. Ми починали бізнес з невеличкого підвалу зі стартовим капіталом 600 доларів. Нині ж ми експортуємо торговельне обладнання у 56 країн. Це говорить про те, що не варто боятися, треба ставити цілі і досягати їх",- зазначив генеральний директор "Модерн-Експо" Петро Пилипюк.

Участь у конференції, організованій підприємством "Модерн-Експо", взяли представники торгово-промислової палати України, "Кайдзен-клубу", компанії "Кока-Кола Україна" (Київ), "Carlsberg Україна" (Львів), "Метінвест" (Запоріжжя), "Нестле Україна" (Торчин) та багато інших.

Координатор з маркетингу та просування Кайдзен Клуб в Україні Ольга Корнійченко розповідає: "Сьогодні, під час кризи, багато українських компаній починають застосовувати методику бережливого виробництва. Керівництво компанії, яке залучено до цього процесу, повинно приймати активну участь у процесі змін і бути налаштованим на кропітку довготривалу роботу. Позитивні результати спостерігаються тільки через декілька років".

Досвідом успішного впровадженням системи "Кайдзен" поділилися представники компанії "Кока-Кола Україна" та "Метінвест". Результатом сповідування принципів постійного вдосконалення став вихід на якісно вищий рівень ефективності виробництва, та зміцнення економіки України в цілому.

"Впровадження системи бережливого виробництва дозволило нам зрозуміти по новому свої можливості і свої сили. Користування інструментами цієї системи дало нам можливість визначити і побороти не тільки нові проблеми, але й труднощі, які повторювалися систематично роками. Це стало потужним поштовхом до росту ефективності нашого підприємства. Зараз загальна ефективність нашого виробництва перевищує 70 відсотків",- наголошує головний інженер ІП "Кока Кола Беверіджиз Україна Лімітед" Ярослав Пастушенчин.

Учасникам конференції влаштували екскурсію виробничими цехами підприємства "Модерн-Експо" та презентацію продукції компанії. Під час відвідин виробництва усі бажаючі змогли ознайомитися з сучасним технологічним обладнанням, яке відповідає міжнародним стандартам якості. Гості переконалися у спрямованні всіх процесів на усунення будь-яких можливих втрат, що і є одним із засадничих принципів "Бережливого виробництва".

Результати конференції Modern Lean Production показали що, вітчизняні компанії можуть успішно застосовувати кращі міжнародні практики ведення бізнесу та успішно продавати свою продукцію на світових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Принципи постійного вдосконалення "Кайдзен" стали темою конференції від компанії "Модерн-Експо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути