Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2015 13:19

Міжхребцеві грижі лікують аквапоясом
5

"У мене була така міжхребцева грижа, що заважала ходити. Уже не кажу, як важко було працювати. У нашому госпіталі МВС запропонували операцію. Але лікарі боялися її робити, бо два роки тому я переніс інфаркт", - розповідає підполковник внутрішніх військ на пенсії Микола Прокопів зі Львова.

Чоловік поїхав на лікування у санаторій "Одеса" за півкілометра від моря. Для нього, як силовика, вартість путівки була вдвічі дешевшою. Під час лікування проходив нову процедуру — підводну вертикальну витяжку хребта. Чоловіку одягали аквапояс. Це єдиний метод тренування поперечних м'язів. Якщо вони розслаблені, виникає грижа. Аквапояс може дати такий ефект, що після процедур вже не треба операції.

Процедуру проводять у басейні з морською водою, глибиною 2 метри, це дозволяє проводити процедуру у середовищі підвищеної густини, не торкаючись дна. Температура води 28-30 градусів.

"Під час процедури з аквапоясом у 94 пацієнтів зі 100 зменшується біль в спині. У воді хребет розслабляється, а його м'язи укріплюються. Під час аквагімнастичних занять активніші дихання та кровообіг. Вода спалює вагу, придає тілу пружність, укріпляє м'язи, але не збільшує їх", - говорить заступник начальника санаторію "Одеса" з медичної частини Олена Гоженко.

Після лікування Миколі Прокопову стало легше ходити, бо грижа зменшилась. Восени вже збирав урожай на дачі. Цього літа знову хоче їхати в санаторій "Одеса".

Там також приймають на реабілітацію хворих з недугами та травмами спинного мозку, хребта, інвалідів-спинальників. Є пацієнти, яким після інсульту важко ходити.

"У нас є всі умови для інвалідів, які не можуть рухатися самі. Кімнати обладнані функціональними ліжками. Відповідно обладнані їдальня, клуб, лікувальні кабінети, ванни", - каже Олена Гоженко.

Термін санаторно-курортного лікування від 24 до 48 днів. В курсі передбачені: лабораторні обстеження, функціональна діагностика, грязьові аплікації, водолікування, фізіотерапія, масаж, лікувальна фізкультура, кінезіотерапія, кишкові промивання.

Україна, м.Одеса, Французький бульвар, 52, санаторій "Одеса"
Контактний телефон: 0(48) 746-51-90
E-mail: о[email protected]
www. оdessasan.com.ua

 

Зараз ви читаєте новину «Міжхребцеві грижі лікують аквапоясом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути