середа, 25 березня 2020 11:00

Коронавірус: ринок електронних сигарет впадає в сплячку, а ціни можуть вирости

Коронавірус: ринок електронних сигарет впадає в сплячку, а ціни можуть вирости
Спалах коронавірусної інфекції зачепив і вейп-індустрію

Спалах коронавірусної інфекції нового типу в Китаї, про яку всі заговорили ще в січні 2020 року, вже встиг відбитися на багатьох галузях виробництва. Наприклад, корпорація Apple вводить обмеження на продаж своєї продукції через перебої з постачаннями; автовиробники, які втратили доступ до низки компонентів, також зволікають з дебютом раніше анонсованих новинок. Зачепила проблема і вейп-індустрію.

І якщо зараз Китай потроху оговтується від пережитої епідемії COVID-19, то решта світу, схоже, тільки входить в період турбулентності, викликаний розбурханим вірусом. Саме з цієї причини світ вже відмовився від проведення Женевського автосалону, великих глобальних виставок споживчої електроніки, Чемпіонату Європи з футболу 2020 року та багато чого іншого. Дісталося і вейперам, яким через ситуацію, що склалася, доведеться чекати новинок індустрії трохи довше, ніж зазвичай. А цього літа нові моделі модів, атомайзерів і аксесуарів до них, швидше за все, зможуть запропонувати лише найбільші виробники, які мають віддану аудиторію та не залежать від ефекту, який може принести виставковий успіх.

Так, нещодавно стало відомо, що компанія UBM Creative Shenzhen Convention and Exhibition Co., Ltd вирішила відмінити найбільшу в регіоні щорічну виставку електронних сигарет і товарів для вейпінгу IECIE Shenzhen eСig Expo 2020 у Шеньчжені, яка була запланована на 23 квітня 2020 року. Як заявили під час зібраної з цього приводу пресконференції представники компанії, виставку перенесли більш ніж на квартал, і відбудеться вона лише наприкінці серпня.

Це означає, що появи нових продуктів від низки виробників вейперам з усього світу доведеться почекати практично до осені, оскільки багато хто з них не ризикне випускати потенційно революційні вироби, не маючи доступу до серйозної інформаційної підтримки, яку дають виставки такого масштабу, а також не розраховуючи на ефект суспільного резонансу, який може викликати нова продукція в умовах таких заходів. Все це веде вейперів лише до одного конкретного результату – новинки, які дійсно здатні здивувати, та нові інженерні рішення в індустрії в найближчі кілька місяців не будуть доступні нікому.

Як би там не було, але в Україні ситуація на ринку електронних сигарет залишається відносно стабільною. Досить зайти на сайт будь-якого профільного вейп шопу cloudfall.com.ua, щоб переконатися – товару вдосталь, а ціни на нього залишаються на тих самих позначках, які фіксувалися ще восени минулого року, не вплинула на них навіть деяка нестабільність національної валюти. Хоча прогнозувати, як саме поведе себе український ринок електронних сигарет в найближчому майбутньому, навряд чи хтось візьметься.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: ринок електронних сигарет впадає в сплячку, а ціни можуть вирости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути