вівторок, 28 липня 2015 15:40

Ілля Кваша виграв срібну медаль на чемпіонаті світу
5

На 16-му Чемпіонаті світу по водних видах спорту, який проходить в Казані збірна України завоювала свою першу медаль. Спортсмен нашої команди Ілля Кваша зайняв друге місце у змаганнях по стрибках у воду із 1-метрового трампліну. В рамках змагань Кваша виконав шість стрибків і отримав 449,05 балів. Найкраще вийшла п'ята спроба, за яку судді дали 78,40 бали.

27-річний Ілля Кваша є вихованцем Миколаївської школи стрибків у воду. Останнім часом він живе і тренується у Києві. Має у своєму активі нагороди чемпіонатів Європи найвищого гатунку. Два роки тому на світовій першості спортсмен теж показав другий результат і був нагороджений срібною медаллю.

До фінальної частини змагань цього разу він потрапив із третім результатом, але зміг його покращити. Разом із ним боротьбу за медалі вів ще один представник Миколаєва, бронзовий призер Європи — Олег Колодій. Перед завершальним стрибком він займав третю позицію, але поступився американцеві Майку Хіксону, який набрав 428,30 балів. Останній виконав стрибок більшої складності і позбавив медалі українця.

Перше місце у цьому виді програми із результатом 485,50 зайняв китаєць Се Сиї.

Підтримку збірні України забезпечує група вболівальників. Серед них і президент Федерації України по прижках у воду Ігор Лисов.

Цьогорічний Чемпіонат світу із водних видів спорту розпочався минулої п'ятниці триватиме до дев'ятого серпня.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Кваша виграв срібну медаль на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути