четвер, 16 березня 2017 14:39

Датчики руху розширюють сферу застосування

Датчики руху розширюють сферу застосування
Датчик руху - головний елемент безпеки дому.

Охоронна сигналізація, автоматичне керування освітленням та система "розумний будинок" немислимі без електронних сенсорів, що реагують на рух. Ефективність датчика визначається характеристиками, адекватним застосуванням і правильним розташуванням. Як вибрати датчик руху, розповідають експерти "Гіпермаркету з безпеки".

Типи, властивості і функції

Головні параметри електронних сенсорів руху - кут огляду і дальність спрацьовування. Ці прилади реагують при появі рухомих предметів в зоні дії. Датчики руху, або присутності в залежності від застосовуваної технології підрозділяються на кілька категорій.

Інфрачервоні прилади реагують на переміщення джерела інфрачервоного випромінювання. У них точне регулювання діапазону температур і широкий кут огляду. Ці пристрої ефективні на вулиці за умови захищеності від прямих сонячних променів і опадів.

Ультразвукові та мікрохвильові датчики генерують і вловлюють відбиті від предметів хвилі. Рухомий об'єкт змінює частоту відбитої хвилі, що фіксується сенсором. Ультразвукові моделі не варто застосовувати в приміщеннях, де утримуються тварини, оскільки вони чутливі до ультразвуку.

Комбіновані моделі датчиків поєднують в собі кілька технологій. Такий датчик руху - найточніший.

Установка датчиків руху - справа рук професіонала

Розрізняють датчики, які кріпляться безпосередньо на стелю, стіни або на кронштейн. Головне - правильно розташувати і направити таким чином, щоб вони максимально охоплювали зону, що охороняється. Не менш важливо налаштувати прилади на потрібну чутливість. Без відповідних знань і досвіду виконати ці завдання навряд чи вийде.

Професійна розстановка датчиків краща тим, що при мінімальному їх кількості зона дії - максимальна. Це заощадить гроші, місце і час на монтаж. В процесі установки фахівці регулюютьчутливість датчиків, знаходячи оптимальний рівень. Неправильні налаштування - причина помилкових спрацьовувань або, навпаки, недостатню чутливість приладу.

Зараз ви читаєте новину «Датчики руху розширюють сферу застосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути