середа, 09 січня 2008 15:46

Зруйнували пам"ятник революціонерам

Бронзову обшивку пам"ятника Героям революції 1905 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району невідомі зняли в ніч на 4 січня. Центральну фігуру зруйнували.

— Пам"ятник обдерли, відбили їй голову та плечі, — обурюється голова Великосорочинської сільської ради Юрій Донченко, 35 років.

У скоєному підозрюють 33-річного місцевого жителя, який уже був засуджений. Порушили справу.

Бетонний монолітний пам"ятник заввишки 3 м у вигляді трьох селян-повстанців стоїть у селі з 70-х років. Споруда входить до реєстру пам"яток історії України. Її руйнують утретє.

— Понад три роки тому зірвали 10 відсотків покриття. На його обшивку колись витратили більше 50 тисяч радянських рублів, — каже сільський голова. — У жовтні обдерли 10 кілограмів покриття. За нього могли вторгувати не більше 100 гривень, а щоб відновити пошкодження, треба 100 тисяч.

Тепер пам"ятник оббивають деревом, щоб урятувати від морозів, дощу і снігу.

Торік у листопаді зняли майже половину нижнього покриття з 4-метрового пам"ятника зв"язковій Ользі Бондаренко, що стоїть при в"їзді у Великі Сорочинці.

— Усе треба відновлювати. До першого пам"ятника люди на мітинг ходили, це символ сорочинчан, — зітхає Донченко. — Але грошей на це нема.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнували пам"ятник революціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути