четвер, 04 вересня 2008 18:44

За карикатури Євгенію Самойлову дали 250 доларів

Полтавський художник-карикатурист 45-річний Євгеній Самойлов 2 вересня отримав приз глядацьких симпатій на Міжнародному конкурсі карикатур в Одесі.

— На початку літа я надіслав на конкурс п"ять робіт, присвячених темі "Місто і море", — розповідає Самойлов. — Наприкінці серпня мене запросили в Одесу на День міста, на якому повинні були підбити підсумки. Із одеситом Валентином Стояновим ми розділили приз глядацьких симпатій.

Переможців визначали за кількістю записів у книзі відгуків.

— Уперше мою карикатуру надрукувала газета "Комсомольська правда" 1987-го, — згадує. — Відтоді асоціюю себе як професійного карикатуриста. Беру участь у міжнародних та всеукраїнських виставках і конкурсах.

— У Євгена малюнки смішні й добрі. Люди зупинялися біля них і від душі сміялися, — каже організатор конкурсу Петро Сігута, 53 роки.

Це перший такий конкурс в Одесі за останні 17 років.

— Цього року вирішили відродити добру традицію, — говорить Сігута. — Власні роботи надіслали 217 художників із 51 країни світу, з п"яти континентів. Цьому, напевно, сприяла репутація Одеси як столиці гумору.

Із 1 до 25 серпня роботи виставляли в галереї "Підвал" на Олександрівському проспекті. Відвідувачі залишали відгуки в спеціальній книзі, визначаючи лауреатів призу глядацьких симпатій.

— Одесити скучили за карикатурою, — продовжує чоловік. — Із задоволенням записували в книгу свої враження. Напередодні Дня міста, 1 вересня, на площі поблизу міської ради урочисто відкрили виставку кращих робіт. Сотні тисяч одеситів і гостей міста змогли їх побачити.

Перше місце вибороли роботи італійця Паоло Дальпонте. Йому вишлють приз — $1 тис. Болгарин Валентин Георгієв на другому місці, поляк Павел Кучинські — на третьому. Вони отримають $500 і $300. Премію в $500 за приз глядацьких симпатій розділили навпіл.

— Приз — то не головне, — каже Самойлов. — Я потрапив у Одесу на День міста. Тепло, гарно. Народу море, усі сходяться в центр. Була розкішна виставка квітів. Мені сподобалися слон і крокодил із квітів. Винзаводи усіх пригощали вином.

Зараз ви читаєте новину «За карикатури Євгенію Самойлову дали 250 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути