Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2010 16:39

"Вода три дні йде, три дні стоїть і три дні уходить"

Біля центрального мосту через річку Хорол у Миргороді насипають дамбу із землі та глини. Бояться затоплення каналізаційно-насосної станції. Це призведе до припинення подачі питної води в місто.

— Станцію низько посадили ще під час будівництва. Тут плавун. Видно, по-іншому будувати не вийшло. Пригадую повінь 1979 року. Тоді вода підійшла аж до порогу будівлі теперішньої райради. А біля Харківського мосту в деяких місцях вода стояла аж по вікна будинків, — розповідає Олексій Федоренко, 61 рік, начальник дільниці насосної станції. — Вода підступає, а ми в авральному порядку з боку річки валуємо територію станції мішками з піском. Не хочеться повторення. По прогнозу, вода буде висока. Тоді підійшла з боку міста. Тому зарані вирішили підстрахуватися. Висипали вже 100 кубометрів землі.

Каналізаційно-насосна станція обслуговує всю житлову зону Миргорода та санаторії. Якщо її затопить, то перекачування каналізаційних стоків стане неможливим. І в місто припинять подавати воду.

— Уже виставили водомір. Постійно його контролюємо. Лід ще стоїть, товщина десь 60 сантиметрів, — каже Олексій Федоренко. — До нас вода йде  із Сумщини і частково з Курської області Росії. Тому спрогнозувати все важко. За спостереженнями старожилів, вода під час повені три дні йде, три дні стоїть і три дні уходить.

У Миргороді підтоплення очікують на початку квітня. Закупили мотопомпу, генератор, електронасос. Розчищають зливні канави.

Зараз ви читаєте новину «"Вода три дні йде, три дні стоїть і три дні уходить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути