пʼятниця, 20 квітня 2007 07:08

Василь Коротя посадив на катамарани всіх родичів

Автор: фото: Євген НОСЕНКО
  Студенти Полтавського військового інституту зв’язку Дмитро Севастіянов (ліворуч) та Олександр Троцький готуються проходити дистанцію
Студенти Полтавського військового інституту зв’язку Дмитро Севастіянов (ліворуч) та Олександр Троцький готуються проходити дистанцію

Сім команд із Полтави, Котельви та Диканського району минулими вихідними змагалися в техніці водного туризму під греблею Ворскли в селі Нижні Млини Полтавського району. Одне з найважчих завдань полягало в тому, щоб проплисти проти течії крізь "ворота", підвішені над бистриною.

Усе своє спорядження спортсмени купують за власні гроші. Наприклад, двомісний катамаран коштує 4 тис. грн, байдарка — 2,5 тис. грн, рятувальний жилет — 300 грн, каска — 75–300 грн, весло — 300–1,5 тис. грн.

— Та ще займає це спорядження — півквартири. Кладу його і на балконі, й на антресолях, — каже головний суддя змагань, президент обласної федерації спортивного туризму Василь Коротя, 40 років.

Коротя працює токарем у газо-промисловому управлінні "Полтавагазвидобування". Туризмом зайнявся 25 років тому, коли навчався в полтавській школі N19. Починав зі спортивного орієнтування, а потім захопився водним туризмом. До нього привчив сина Андрія. Посадив на катамаран 13-річну племінницю Наталію та рідних братів, 42-річного Володимира й 33-річного Олексія. Так виникла команда "Три з половиною богатирі". Цього року вони стали кращими в слаломі на катамарані-двійці, зайняли третє командне місце. Поступилися полтавській "Хмарці" та команді обласної федерації веслового слалому.

Василь Коротя сплавлявся на катамарані в горах Кавказу, Алтая, Карпатах, Саянах. Каже, торік два походи в Карпати і Карелію обійшлися йому в 3,5 тис. грн. Більшу частину суми витратив на дорогу.

Збірна області, складена з учасників минулих перегонів, за тиждень поїде на чемпіонат України на річці Черемош у Чернівецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Василь Коротя посадив на катамарани всіх родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути