четвер, 24 липня 2008 18:38

Вадим Яковенко намалював талісман збірної України

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Полтавець Вадим Яковенко показує лелек, яких намалював для Олімпійської збірної України. За це йому дали путівку в музей ”Кока-коли” в Атланті, США. Відвідав його торік навесні
Полтавець Вадим Яковенко показує лелек, яких намалював для Олімпійської збірної України. За це йому дали путівку в музей ”Кока-коли” в Атланті, США. Відвідав його торік навесні

27 липня о 20.00 на майдані Незалежності в Києві урочисто проводжатимуть національну збірну на Олімпіаду-2008 до Китаю. Разом зі спортсменами в колоні йтимуть люди, переодягнуті лелеками. Ці птахи є символами збірної.

Автор емблеми української збірної — 29-річний полтавець Вадим Яковенко. Торік навесні він переміг у конкурсі "Намалюй талісман олімпійської збірної України". Чоловік зобразив двох чорногузів — "хлопчика" й "дівчинку" в синіх картузах із гербом України, із розправленими крилами та лавровими вінками на шиї. Права на емблему він передав Національному олімпійському комітету.

— Розробили календар з емблемою лелечат та м"які іграшки у формі цих птахів, — розповідає 23-річна Юлія Горбачова із Національного олімпійського комітету.

Іграшкових лелек заввишки 20 см упакували в коробки із зображенням калини та кольорів державного прапора. Їх дадуть кожному українському вболівальникові, який поїде до Пекіна.

— Великих лелек подарували президентові Міжнародного олімпійського комітету Жаку Роґґе у штаб-квартирі у швейцарському місті Лозанна. Він був у захваті, — каже Горбачова. — А 11 серпня в Пекіні буде день України. Роздаватимемо іграшки спортсменам з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Яковенко намалював талісман збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути