четвер, 17 квітня 2008 19:20

У травні ветерани війни отримають разову допомогу

— Я учасник бойових дій. Торік до 9 Травня мені виплатили допомогу. Чи буде цього року така допомога? Якщо буде, то в якому розмірі?

Петро Буланий, Велика Багачка


— Разову допомогу ветеранам виплатять до 5 травня, — пояснює Наталія Велика з Головного управління праці та соціального захисту населення.

Інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув"язнення не виповнилося 14 років) в"язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, визнаних інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, інвалідам війни І групи виплатять 500 грн, інвалідам ІІ групи — 400 грн, ІІІ групи — 350 грн.

Учасники бойових дій та колишні неповнолітні в"язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях, отримають по 310 грн.

Особам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, виплатять по 500 грн.

Члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, які не одружилися вдруге, отримають по 170 грн.

Учасникам війни та колишнім в"язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання; особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога дадуть по 65 грн.

Особам, які належать до кількох категорій, допомога виплачується у більшому розмірі. Якщо ветеран не отримає грошей до 5 травня, йому слід звернутися до органів праці та соціального захисту населення за місцем проживання. Отримати допомогу можна до 30 вересня цього року.

Зараз ви читаєте новину «У травні ветерани війни отримають разову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути