середа, 03 вересня 2008 14:53

У дитячому таборі пенсіонери влаштовують дискотеки

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Під час концерту в таборі ”Супутник” у селі Дмитрівка під Кременчуком відпочивальники 65-річна Любов Ткаченко у ролі Івана та 63-річна Ніла Полякова в амплуа Галі співають пісню ”Несе Галя воду”
Під час концерту в таборі ”Супутник” у селі Дмитрівка під Кременчуком відпочивальники 65-річна Любов Ткаченко у ролі Івана та 63-річна Ніла Полякова в амплуа Галі співають пісню ”Несе Галя воду”

Нині в спортивному оздоровчому комплексі "Супутник" у селі Дмитрівка Кременчуцького району безплатно відпочивають ветерани Крюківського та Автозаводського районів. Це учасники війни, ветерани праці, діти-інваліди. Із 18 серпня по 6 вересня буде три заїзди по п"ять днів.

Підйом о 7.00. День починається з особистої гігієни та зарядки. Дозвілля минає по-різному: гра в теніс, бадмінтон, шашки, шахи, карти, похід на річку Псел. Із ветеранами працюють культорганізатори.

— Харчування чотириразове. Враховується вік відпочиваючих, а це 60–80 років. У м"яча тут не грають, бо це неабияке навантаження на здоров"я, — каже директор центру соцзахисту пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Лариса Дзюба, 50 років. — Торік був перший заїзд із 50 осіб. Нині плануємо оздоровити 175. Знайомляться з першого дня — ходять у гості, на дискотеки. У нас тут є баяніст, так він зіграє будь-яку пісню.

— Дискотеки — то шо нада. Танцюємо до опівночі. Вчора я навіть розбулася, — розказує Раїса Ласіцина, 70 років.— Знаю вчительку — така прімєрна, а руки на гульках чуть не до неба піднімала. Я була багато де, а не знала, що поруч є таке класне місце, — веде далі жінка. — Мені навіть ніколи в своїй тумбочці прибрати. Готувалися до концерту, випили з дівчатами по сто грамів коньяку для хоробрості, а захід перенесли. Так ми на дискотеку! Дружимо й після "Супутника". Буває, як зустрінемося в парку Мир, так набалакаться не можемо.

— Я тобі вчора шо казав: зітри помаду, щоб як цілуватимеш мене в щічку, її не видно було, — говорить Леонід Межибовський. — Мені 77 років, — шепоче, щоб жінки не почули.

— Це наш перший красавець. Я на нього вже два дні витратила. Та все попусту. Шість разів малювала губи. А щоб кожного разу стирать, помада дорога. Малувато тут чоловіків, — сміється Раїса Ласіцина.

— А для мене готують окремо, бо я діабетчик. Коли помер чоловік, важко це переживала. Раніше гарна була, а тепер зістарілася і в дзеркало не хочу дивитися. Та тут між людьми легше. Я за довгий час уперше заспівала й нафарбувалася, — стримує сльози Нона Петрова, 77 років.

На кожному корпусі загону прикріплена назва та девіз: "Весельчаки" — "Лучше лопнуть нам от смеха, чем от скуки умереть!", "Экстремалы" — "Нам всегда нужна удача, только так, а не иначе!", "Молодежь" — "Ночью не уложишь, утром не найдешь".

Оздоровчий комплекс відвідали ініціатор відпочинку голова Автозаводської райради Володимир Коваленко та депутат Геннадій Алєксєєв. Він усім відпочивальникам подарував футболки з написом "Супутник". Гості поспілкувалися з ветеранами, їх пригостили кавуном.

— Ми подумали, що після дітвори погода дозволить відпочити й дорослим. Ветерани ж не можуть поїхати на море. Ось цьогоріч розпочнемо будівництво басейну, — додає Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому таборі пенсіонери влаштовують дискотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути