середа, 25 червня 2008 18:30

Студенти отримали доплату до стипендій

У червні студентам Полтавського педуніверситету видали недонараховані стипендії. У березні-травні цьогоріч обласне контрольно-ревізійне управління виявило недоплату стипендій на 120 тис. грн.

— Ми виявили багато фінансових порушень. Бухгалтерія несвоєчасно нарахувала студентам підвищення стипендії на 10 відсотків, яке уряд затвердив у березні цього року, — пояснює 33-річний Віталій Сьомік з обласного КРУ. — Не підняли стипендії відповідно до нової індексації споживчих цін по області, багатьом студентам занизили виплати.

Кожен вуз ревізори перевіряють раз на два-три роки. Загалом у педуніверситеті виявили фінансових порушень на суму 1 млн 26 тис. грн. Зокрема — недорахування зарплат працівникам, завищена вартість ремонтно-будівельних робіт, переплати до Пенсійного фонду.

— У нас закони й положення виписані так, що кожен може їх по-своєму тлумачити. Часто написано розмито й розуміється двояко, — скаржиться головний бухгалтер вузу Валентина Онищенко. — І головне, ні з ким порадитися. Ми звертаємося за роз"ясненнями до Міністерства освіти, а вони посилають нас до Міністерства праці та соцполітики. А ті тільки руками розводять.

Зараз ви читаєте новину «Студенти отримали доплату до стипендій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути