понеділок, 26 листопада 2007 19:03

Студентам утричі підвищили плату за навчання

Після реорганізації Полтавського військового інституту зв"язку у філію Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" розмір оплати за навчання збільшився з 3,5 до 10 тис. грн на рік.

— До нас із листом звернулися студенти військового інституту зв"язку з факультету телекомунікацій (це єдиний цивільний факультет у ВНЗ. — "ГПУ"), — каже голова студентської ради Полтави Олег Слизько, 22 роки. — Про збільшення плати за навчання студентів завчасно не попередили. В інституті немає гуртожитку. Студенти живуть по квартирах. Відсидять пару та біжать заробляти на навчання. Про який університетський рівень може йти мова?

У вересні цього року Слизько передав листа від студради Полтави міністру освіти України Станіславові Ніколаєнку. Той погодився, що ситуація складна. Пообіцяв ужити заходів.

— Намагався поспілкуватися з керівництвом інституту, але мені відмовляли. Посилалися на зайнятість. Казали, всі питання вирішуються через Київ, — веде далі Слизько. — Хоч студенти й отримають диплом "Київської політехніки", але ж треба враховувати, що це лише полтавська філія.

У відділі з гуманітарних питань військового інституту зв"язку розповіли, що інститут реорганізували 25 грудня 2006 року. На його базі створили факультет телекомунікацій, що підпорядкований Інституту інформатизації та комунікації при Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут". Факультет у Полтаві очолює підполковник Сергій Кузь.

У колишньому військовому інституті про зміни через реорганізацію говорити не хочуть. Кажуть, чекатимуть вказівки з Києва. Заступник начальника Інституту інформатизації та комунікації в Полтаві Володимир Талалаєв погодився поспілкуватися з "ГПУ" лише за тиждень.

Відомо, що деяких викладачів інституту після реформування звільнили. Інші звільнилися самі.

Незабаром планують створити факультет телекомунікацій на базі Полтавського національного технічного університету. Можливо, що дехто з викладацького складу реорганізованого закладу там працюватиме.

— Такі плани є, — розповідає проректор з інноваційної роботи техуніверситету Віктор Пашинський. — Перш ніж відкрити новий факультет, потрібно отримати ліцензію на спеціальності.

Чи перейдуть до техуніверситету викладачі інституту зв"язку, Пашинський не каже. Запевняє, доки немає факультету, рано говорити про викладацький склад.

— Реорганізація інституту зв"язку — великий плюс, бо випускники отримують диплом КПІ. Цей диплом цінується на ринку праці, — говорить Володимир Довгополий із Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут".

Зараз ви читаєте новину «Студентам утричі підвищили плату за навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути