четвер, 09 вересня 2010 17:37

Скорочених чиновників переводять на інші посади

По області скоротили близько 350 держслужбовців. Планували — 470. Звільнених менше, ніж мало бути, бо влада вирішила залишити на посадах працівників управлінь праці та соцзахисту.

У кожній райдержадміністрації офіційно скоротили зо 20 працівників. Насправді значно менше, бо людей переважно перевели на інші посади та до інших відділів. Лише одиницям довелося ставати на облік у центрі зайнятості.

— Скорочення зачепило 16 працівників із 76, — розповідає Василь Лашко із Диканської РДА. — Із загального числа скорочених по-справжньому постраждали, тобто пішли до центру зайнятості, чотири людини. Решту перевели на інші посади.

На початку кампанії зі скорочення губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко зазначав, що вона має на меті заощадження бюджетних коштів.

— Може бути проблема, бо грошей виділили на меншу кількість працівників, а люди ж лишилися. Доведеться у відпустки йти за власний рахунок, — міркує Василь Лашко.

Кого треба скоротити, вирішували голови обласної та районних держадміністрацій.

— З області нам кажуть цифру працівників, які підпадають під звільнення, — зауважує посадовець. — А вже у нашого керівника повинна голова боліти, кого саме звільняти.

Не зачепило скорочення РДА, що мали вакансії. По області було близько 90 вільних місць.

— Люди радіють, що чиновників звільняють, бо не дуже нас люблять, — каже Лашко. — Та хіба ж задумуються, що у спеціаліста зарплатня — як у техпрацівниці. Щоби скорочення було раціональним, його треба починати з Києва. Аби нашим працівникам не довелося потім перебирати на себе ділянку роботи колеги, котрого скоротили.

Зараз ви читаєте новину «Скорочених чиновників переводять на інші посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути