понеділок, 17 вересня 2012 07:45

Сало купують у сусідніх райцентрах

На миргородському ринку ціни на сало зросли на третину. Влітку місцеві торговці страйкували, бо ветеринари вимагали змінити технологію підготовки продукту до продажу. Згодом рішення скасували. Після цього товар подорожчав.

У м'ясному відділі майже всі торгові місця зайняті. Біля двох десятків покупців приглядаються до сала. Зрідка питають за м'ясо. Більшість виходять ні з чим.

— Я сало везу із Шишаків. У мене там брат. Подзвоню, він і передає мені автобусом кілограм чи два, — говорить миргородка Валентина Додух, 41 рік. — На ринку у Шишаках сало на три пальці з проріззю можна взяти за 30 гривень. У нас же менше як за 50 не продадуть. Знайома з Лубен три дні тому сала привезла. Там воно по 40 гривень. Нашим наробили реклами тими скандалами, от вони й деруть.

Продавці кажуть, товар подорожчав, бо закупівельна ціна за кілограм збільшилася із 19 грн до 22 грн.

— Побори із нас зросли тоже. У місяць лише на послуги банку йде 170 гривень. А у пенсійний треба щомісяця заплатити 400 гривень — от і набігає все в ціну сала, — пояснює торговка, не називається.

Натомість заготівельники розповідають, розцінки на закупівлю свинини живою вагою не змінилися. Середня вартість — 19 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Сало купують у сусідніх райцентрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути