середа, 02 липня 2008 18:01

Ринок дасть гроші на ремонт церков

Керівництво підприємства "Полімпекс", що тримає центральний речовий ринок Полтави, зобов"язалося витратити по 600 тис. грн на ремонт православних церков міста. Перед цим депутати міськради продовжили оренду земельної ділянки під ринок на п"ять років.

— Ринок "Полімпекс" існуватиме доти, доки міські жителі нестимуть туди свої гроші й робитимуть покупки. З іншого боку — там збережуться робочі місця підприємців, — зауважив мер Полтави Андрій Матковський, 43 роки.

"Полімпекс" виділить 1 млн 200 тис. грн на проведення ремонтних робіт пам"ятників архітектури, які перебувають на балансі релігійних громад Української православної церкви Київського й Московського патріархатів.

— 600 тисяч гривень виділять для Московського патріархату. У першу чергу — це дзвіниця біля Хрестовоздвиженського монастиря і та, яку зводять біля Спаської церкви. Ці споруди мають відношення до історії нашого міста. І додатково на 600 тисяч гривень проводитимуть роботи на соборах, які мають відношення до Київського патріархату. Перш за все — це об"єкти на соборному майдані. Зараз там реконструюють мережі освітлення. До початку зими проведуть якісний ремонт. Фасад споруд буде виглядати по-сучасному, — пообіцяв Матковський.

Торік на ремонт церков обох патріархатів міськвиконком виділив по 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ринок дасть гроші на ремонт церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути