середа, 23 січня 2008 17:52

Рибалка Анатолій Наливайко провалився під кригу

19 січня працівники аварійно-рятувальної станції Кременчука дістали з Дніпра 65-річного Анатолія Наливайка.

— Вийшов на рибалку ще затемна. Неподалік від острова Шаламай провалився. Хвилин за 15 за ним пішов син Олег. Чув, як батько кричить. Витягти його не зміг, — плаче вдова Валентина, 58 років. — Поряд сиділи рибаки, ніхто навіть не підійшов.

41-річний Олег викликав рятувальників. Тіло чоловіка витягли близько 11.00. За ним пірнав водолаз Олександр Кугій, 53 роки.

— Лід мав п"ять сантиметрів товщини, — пояснює Олександр. — З води тіло діставали сім чоловік, бо крига постійно ламалася.

Поховали Анатолія Наливайка у вівторок, 22 січня. Він 43 роки пропрацював токарем на Кременчуцькому вагонобудівному заводі. У нього залишилися дружина Валентина та дорослі сини Олег і Павло.

— Якщо ви провалилися, — застерігає Вікторія Свиридова з Головного управління МНС на Полтавщині, — намагайтеся повернутися до того краю ополонки, звідки йде течія. Інакше може затягнути під лід. Коли вилізли на кригу, переверніться на спину й обережно відповзайте до берега. До людини, яка тоне, потрібно підповзти на животі. Потім подати палицю чи пасок і витягувати. Викликати медпрацівників.

Із початку зими через необережне поводження на кризі водойм області загинули ще три чоловіки.

Зараз ви читаєте новину «Рибалка Анатолій Наливайко провалився під кригу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути