четвер, 11 листопада 2010 18:16

Продукцію Полтавського хлібокомбінату знову продають у магазинах

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Продавець магазину ”Паляниця” в центрі Полтави
Продавець магазину ”Паляниця” в центрі Полтави

Після майже місячної перерви знову почав випікати хліб Полтавський хлібокомбінат. Підприємство зупинилося через борги за газ. Зараз у нього новий власник. Виробництво поновили.

На полицях фірмового магазину "Паляниця" в центрі Полтави великий асортимент продукції хлібокомбінату. Продавець Оксана Платонова вбрана у вишиванку. Покупці вишикувалися в чергу.

— Мені половинку чорного, — просить жінка в куртці з хутряним коміром. — Інтересно, чи такий, як був, — крутить буханець у руках, нюхає та радиться з подругою.

Кілька людей купують батони, здобу.

— Хліба привозять удосталь, — каже продавщиця. — Усіх сортів, що люди звикли. Ціни та якість залишилися на тому ж рівні.

Наприкінці жовтня 51% акцій Полтавського хлібокомбінату придбав голова правління групи компаній "Формула смаку" Олександр Табалов. Його підприємства випускають понад 300 видів хлібобулочних та 400 видів кондитерських виробів. На Полтавщині хлібозаводи "Формули смаку" працюють у Кременчуку та Комсомольську.

За нового власника комбінат одразу розрахувався за газ та інші енергоносії, аби знову стати до роботи.

Раніше пекли 30 тонн хліба за добу, тепер 20 тонн

— Усі лінії зараз працюють. Випікаємо хлібобулочні вироби під замовлення, — розповідає технічний директор підприємства Олександр Кондратенко. — Раніше пекли близько 30 тонн хліба за добу, тепер 20 тонн. Але поступово виходимо на старі показники.

Продукція Полтавського хлібокомбінату є в торговельній мережі підприємства, магазинах "Добро". До великих супермаркетів, як-от "АТБ", місцевий хліб досі не привозять.

— У великих магазинах його може не бути, бо не до кінця ще відновили стосунки із замовниками, — пояснює техдиректор. — Коли хлібокомбінат стояв, нашу нішу зайняли інші виробники. Доведеться все налагоджувати.

Про нового власника на хлібокомбінаті ще не говорять. Кажуть, на підприємстві офіційно про нього не оголосили. Борги із зарплати повертають.

Хліб на заводах випікають за звичною для полтавців технологією. Відновили випуск популярного серед городян та гостей міста "Живого хліба", який печуть без дріжджів, на заквасці.

Керівництво хлібокомбінату не змінювали. Підприємство очолює Валентина Бутрим.

Новий власник Олександр Табалов посідає 152-е місце в рейтингу 200 найбагатших людей України, складеному журналом "Фокус". Його статки оцінюють у $31,8 млн. Бізнесмен, крім хлібозаводів, має також два молочні підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Продукцію Полтавського хлібокомбінату знову продають у магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути