Сім років ресторан "Міміно" в Полтаві пропонує відвідувачам грузинську кухню. У листопаді тут відкриють нову залу, в якій подаватимуть страви європейської та східної кухонь, слов"янські і традиційно полтавські. Готуватиме їх шеф-кухар ресторану 31-річний Олег Краснов.
Грузинська кухня — це неодмінно кухар-грузин?
— Я не грузин, — сміється Краснов. — Але добре знаю рецептуру грузинських страв.
Які страви потрібно спробувати, щоб зрозуміти, що таке грузинська кухня?
— Обов"язково шашлик. Як і в Грузії, ми подаємо його з овочами на гарнір. Хачапурі готую з різними начинками. З печі гарячими подаю до столу. Популярна страва — самеба. У глиняному горщику запікаю посипані сиром та залиті вершками свинину, гриби, цибулю, яйця.
Скільки часу треба чекати замовлення?
— 20 хвилин. Ніколи не робимо заготовок.
Продукти замовляєте за кордоном?
— Будемо везти з Італії, Франції, Америки мідії, морепродукти, рибу та м"ясо, овочі.
Буває, щоб страву готували під вибагливого клієнта? Привозили для цього спеціальні продукти?
— Стикаємось із цим постійно. Якщо готуємо банкетні страви — йдемо на зустріч клієнтові. Завтра, наприклад, буде банкет, на який привезли свіжу охолоджену осетрину та спеціально відгодованих індиків.
Рецептами страв ділитесь?
— Коли мене кличуть в зал та запитують рецепт, я його розповідаю.
Яким є ваш сніданок?
— Снідаю гарячим шоколадом та круасаном. Часто готую омлет з овочами. Найбільше люблю італійську кухню. Вона схожа на українську.
Полтавські страви будуть у меню?
— Смачний український борщ.
Чи всім полтавцям ціни в ресторані по кишені?
— Стараємося не робити великих націнок. Зазвичай, нас відвідує середній плюс вищий клас полтавців. Часто приходять на бізнес-ланчі.
У ресторані на стінах багато фотокарток зірок з автографами...
— Зірки, які бувають у Полтаві, їдять у "Міміно". Приймали Філіпа Кіркорова, Анастасію Стоцьку, Яна Табачника, Тамару Гварцителі, Анжеліку Варум, Ірину Білик та, певно, ще кілька десятків відомих людей. Усі залишилися задоволеними. Стоцька написала "Пальчики оближешь".
Кого останнього пригощали?
— Леонід Агутін і Володимир Пресняков їли шашлики, картоплю, овочі, хачапурі.
А полтавці що обирають?
— М"ясо. Та й випити чарку горілки із солоним огірком жоден полтавець не відмовиться.
Коментарі