Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:01

Полтава, Миргород і Кременчук потрапили до рейтингу найкращих міст

Журнал "Фокус" із 454 міст України відібрав 50 найкращих за якістю життя. З Полтавської області до рейтингу потрапили три: Полтава — 10-та позиція, Миргород — 24-та, Кременчук — 33-тя.

Дослідження журналу тривало 2 місяці. Переможців визначали за 11 критеріями. Оцінювали розвиток інфраструктури, екологію, рівень злочинності, інвестиційну привабливість, рівень безробіття, середньомісячну заробітну плату.

— Полтава мала б посісти одне з перших місць, — каже керівник апарату Полтавської міської ради Роман Мельник, 39 років. — Такі рейтинги потрібні, але вони повинні бути більш розгорнутими. Щоб було видно ті чи інші показники міста.

Перший у рейтингу — Івано-Франківськ. Київ — на 2-му місці, Дніпропетровськ на 3-му. На 4-й і 5-й позиції Тернопіль і Чернівці.

До рейтингу потрапили всі обласні центри, міста-курорти, міста-пам"ятники. 50-те місце посів Ірпінь, передостаннє — Вінниця.

— Приємно, що Миргород серед курортних міст поступається лише Одесі, Трускавцю, Ялті та Севастополю, — коментує дослідження заступник мера Миргорода Сергій Соломаха, 46 років. — Не врахували, наскільки активна тут громада, — сумнівається він в об"єктивності дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Полтава, Миргород і Кременчук потрапили до рейтингу найкращих міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути