четвер, 14 серпня 2008 17:14

Похорон у середньому обходиться у 1,7 тисячі гривень

Спеціалізований комбінат ритуальних послуг у Кременчуці планує на 30% підняти ціни на поховання ветеранів війни і праці та почесних громадян міста. Їх ховають за кошти міського бюджету.

— Витрати на поховання міськвиконком рахує за розцінками 2006-го. Хоча дизельне паливо відтоді з 3 гривень за літр зросло до 7,15; ціна на газ піднялася на 63 відсотки, а мінімальна зарплата — на третину, — скаржиться директор спеціалізованого комбінату ритуальних послуг у Кременчуці Віталій Дедюрін. — У мене вже нікому переносити труни — всі працівники порозбігалися через малу зарплату. Доводиться наймати людей із приватних фірм. У нас спеціалізований транспорт — катафалки, що обов"язково проходять санітарну обробку. А приватники можуть і небіжчиків, що хворіли на рак, перевозити у звичайних маршрутках.

Дедюрін говорить, що вартість перенесення труни з померлим має підвищитися на 49%, а послуги організатора ритуалу — на половину. Нині поховання ветерана обходиться організації в середньому в 1,3 тис. грн.

Вартість похорону родині покійного коштуватиме 1,1–1,7 тис. грн. Ціна домовин — од 300 до 3 тис. Копають яму механічним способом за 188 грн, уручну — за 288 грн. За перенесення труни одній особі платять 50 грн. Перевезуть домовину з небіжчиком на катафалку за 140 грн за 2 год. Полтавський спецкомбінат ритуальних послуг за копання ями вручну бере 495 грн, екскаватором — 325 грн. З обласного моргу додому тіло доправлять за 129 грн, із дому на центральне кладовище в обласному центрі та селі Розсошенці — за 133 грн, у Затуриному та Вороніному — за 155 грн. Ритуал на цвинтарі проведуть за 90 грн.

Зараз ви читаєте новину «Похорон у середньому обходиться у 1,7 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути