пʼятниця, 25 квітня 2008 16:23

Петро Корнієнко мав звання "Ветерана праці"

12 квітня в селі Іванове Селище Глобинського району помер Петро Корнієнко, 76 років.

— Рік тому в Кременчуці йому зробили операцію. Діагнозу не знаю. Та після неї він слабував, — розповідає Михайло Папенко, 50 років, завідувач відділу кадрів підприємства "Івановоселищенський" (раніше — колгосп ім. Енгельса, де працював Корнієнко. — "ГПУ"). — Це була шанована в селі людина. Односельці зверталися до нього за мудрою порадою. Тому поганого слова про нього ніхто на скаже.

Народився Петро Корнієнко в Івановому Селищі. Малим у роки голодомору потрапив із родиною до Білорусі. Вижили, бо їли там мерзлу картоплю. У рідному селі юнак закінчив школу. Починав працювати на трудодні різноробом. Після армії був у колгоспі вівчарем. Потім 17 років годував свиней на фермі.

— Портрет Петра Васильовича висів у Глобиному на районній дошці пошани. Він також мав звання "Ветеран праці", — додає Папенко. — Як робить щось, завжди на совість. Це була людина добра душею.

Дружина Корнієнка Катерина мешкає сама. Син Василь живе у Кременчуці, працює машиністом тепловоза. Також залишилися четверо онуків та двоє правнуків. Іще в подружжя Корнієнків були син та донька, які померли.

Зараз ви читаєте новину «Петро Корнієнко мав звання "Ветерана праці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути