пʼятниця, 18 липня 2008 18:36

Пам"ятник Скорботній Матері обмальовують п"ять разів на рік

У неділю пам"ятники в парку Скорботної Матері, що біля заводу "Лтава", невідомі обмалювали аерозольними фарбами. На пам"ятному знаку братської могили євреїв, загиблих у роки Другої світової, червоним намалювали український тризуб і шибеницю, на якій висить шестикутна зірка Давида. Знизу підпис: "За голодомор". На пам"ятнику Скорботній Матері чорним аерозолем намалювали сльози й написали "Смерть євреям".

— Написи на пам"ятнику ми пробували зачищати наждаком, металевою щіткою, — розказує директор комунального підприємства "Декоративні культури" Сергій Сілаєв. — Але все без толку. Тоді зафарбували цементним розчином. Тепер ще будемо зачищати піскоструминним апаратом. Усього роботи з його відновлення обійдуться приблизно у три тисячі гривень. А на пам"ятному знаку загиблим євреям написи вивели ацетоном. На розчин і зарплату працівникам витратили 43 гривні. Ці пам"ятні знаки обмальовують до п"яти разів на рік.

Територія парку в роки німецької окупації була місцем масових розстрілів жителів та військовополонених. У братській могилі покоїться прах понад 10 тис. жертв фашистських розстрілів.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Скорботній Матері обмальовують п"ять разів на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути