четвер, 15 травня 2008 20:11

Новини коротко

У крові директора підприємства "Тульчинка-Кременчук" Леоніда Нефедовича, 33 роки, полтавські лікарі не знайшли алкоголю. Чоловік 5 квітня автомобілем "Порш Каєн" збив на смерть трьох людей — 30-річного Юрія та 25-річну Аліну Сохіних та їхнього кума Євгена Брінова, 30 років. Нефедович перебуває в слідчому ізоляторі в Полтаві. Начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк має сумніви щодо результатів аналізу крові. У попередньому огляді водія записано, що він нетверезий. Призначили нову експертизу. Також хочуть провести розслідування щодо діяльності лікарів. Справу до суду планують передати за кілька тижнів.



У рамках Хресного ходу до 1020-річчя хрещення Русі Українська православна церква Московського патріархату привезе на Полтавщину мощі римського єпископа святого Климента, мощі рівноапостольного князя Володимира та Зімненську ікону Святої Божої Матері. Центральними вулицями єпархіальних міст проведуть хресні ходи: у Полтаві — 25 травня, у Кременчуці — 26 травня.



— Тиждень тому поблизу хутора Вільна Праця біля Денисівки в Оржицькому районі місцеві хлопці шукали в болотах метал. Натомість знайшли скелети часів Великої Вітчизняної війни, — розказує 18-річний Олександр із Денисівки. Спочатку на глибині близько 50 см викопали одного солдата, атрибути одягу, медальйони. Говорять, що перший знайдений, німець, найімовірніше був "язиком" — його руки були зв"язані за спиною шкіряним ременем. Двоє інших — радянські офіцери. Рештки залишили на болоті. Знайдені медальйони й гроші забрали.



18 травня відбудеться свято села Середняки Гадяцького району. Весною 1847 року його відвідав Тарас Шевченко. Гостював у місцевого громадського діяча Миколи Савича. Цього року до Середняків запросили родину Савичів, які живуть за кордоном. На святі села читатиме власні вірші місцевий краєзнавець, поет, письменник Петро Бойко. Він є автором слів відомої в райцентрі пісні "Журавлі". Святкування відбудеться поряд із сільрадою о 10.00.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути