четвер, 23 серпня 2007 07:06

Наталія Кравцова виходить за американця

Автор: фото з архіву клубу знайомств ”Фавія”
  Американець Пол Дурошер з Наталією Кравцовою в Полтаві під час першого візиту в грудні минулого року
Американець Пол Дурошер з Наталією Кравцовою в Полтаві під час першого візиту в грудні минулого року

Медсестра з Полтави 32-річна Наталія Кравцова готує папери на виїзд за кордон — до американця Пола Дурошера, 42 роки. Вони познайомилися торік у листопаді через міжнародний клуб "Фавія". Відтоді Пол щодня писав Наталії листи електронною поштою. У кінці грудня приїхав в Україну й запропонував розписатися. Наталія погодилася.

— Мене забрали з аеропорту, привезли до неї, — розповідає через перекладача Пол. — Ми ніби давно знали одне одного. Вона — прекрасна молода леді, на яку я чекав усе життя. Перший поцілунок у нас тривав хвилин 15, — Пол посміхається. — Переривалися — лише щоб сходити до магазину по їжу.

У березні Пол прилетів знову. Гостював у Наталії десять днів. Обговорювали деталі переїзду. Одружитися планують в Америці. Потім хочуть повернутися і влаштувати весілля в Україні.

Наталія до того вже була заміжня. У неї 9-річний син Владислав. Пол розлучений. Дітей не має.

— Після невдалого шлюбу я розчарувалася в коханні, — зізнається Наталія. — Жила роботою. Важко було. Пол був перший, кому написала.

Зараз Наталія з Полом проходять співбесіди в консульстві США. Американець розробляє проект їхнього майбутнього будинку в штаті Техас. Він — віце-президент компанії в Даласі, що займається електронікою.

— Я роблю все, щоб Америка стала для неї та сина другим домом. Установив на комп"ютері програми-перекладачі. Замовив курси англійської, — розповідає американець.

Заступник директора клубу знайомств "Фавія" 23-річна Лілія Плюкало каже, що в їхній картотеці понад сотня полтавок і жительок сусідніх районів. Чоловіків шукають переважно в Америці та Європі.

— Американці ближчі нашим за менталітетом, — ділиться Лілія. — Європейці пихатіші.

Знання іноземних мов для клієнтів агентства необов"язкове. У штаті фірми — десять перекладачів. Є спеціальні мовні курси, які чоловіки-іноземці  оплачують для жінок.

Іноземці надають перевагу жінкам із дітьми

Клієнтка може прийти в агентство й безкоштовно поспілкуватися з чоловіком по інтернету через веб-камеру. Порозумітися допомагає перекладач. Він працює до десятої вечора.

Телефон, адресу та прізвища українок клієнти дізнаються в агентстві за гроші.

— Іноземці надають перевагу жінкам із дітьми, — наголошує Лілія. — Їх вважають серйознішими.

До "Фавії" звертаються іноземці до 60 років і українки від 18 до 45 років. Нещодавно американцеві сподобалася 50-річна полтавка. Він двічі приїздив до неї.

— Перед приїздом іноземець заповнює форму. Ми ретельно відстежуємо, чи не мав він проблем із законом, чи не приховав факти біографії. Дозвіл на приїзд підписує жінка. Агентство поселяє іноземця за його кошт. Одним досить і готелю. Інші наймають квартиру.

За неповні півтора року роботи "Фавія" видала заміж 6 полтавок. Одна з них, перекладачка клубу 24-річна Ольга Тертична, у серпні вийшла за 42-річного американського інженера Роберта.

Він зробив Ользі пропозицію після двох місяців спілкування. Весілля гуляли в Лас-Вегасі. Чоловік провів додому кабельні канали українського телебачення та швидкісний інтернет — щоб Ольга могла спілкуватися з рідними.

Закордонна віза для нареченої діє три місяці. За цей час жінка може передумати й повернутися.

Українським чоловікам агентство послуг не надає. Кажуть, вони не мають попиту в іноземок через низькі статки.

У Полтаві працюють десять шлюбних агентств. У чотирьох слухавку не беруть. В агентстві "Аврора", оголошення якого "Замуж за иностранца — это реально" розклеєні по всій Полтаві, автовідповідач каже, що працівники у відпустці.

В агентстві "Брайд" беруть слухавку. Розповідаю, що шукаю чоловіка-іноземця. Радять прийти заповнити анкету. Потрібен паспорт і мої студійні фото.

Агентство займає одну кімнату. При вході два шкіряні дивани. На поличках — фотокартки чоловіків і жінок. Офіс-менеджер Юлія просить паспорт, "щоб ідентифікувати особу".

— Агентству шість років. Одружили 20 пар. А наша керівник заміжня за швейцарцем, — хвалиться Юлія.

— Усі чоловіки — за 40, — зауважую.

— Для іноземців — саме вік для одруження, — усміхається дівчина.

В анкеті дрібними літерами близько двадцяти пунктів. Слід вказати ім"я, вік, адресу, колір волосся та очей, зріст, вагу, знак зодіаку, об"єми й віросповідання. Найбільше порожніх рядків для опису майбутнього обранця.

— Напишіть тут, якого чоловіка ви хочете, — каже Юлія. — І договір підпишіть, — підсовує папірець.

— Студійних фотографій у мене немає.

— Сфотографуйтеся в салоні. Як принесете фото і підпишете анкету — ми вас безкоштовно зареєструємо, — говорить Юлія.

Після реєстрації дають переглянути картотеку чоловіків. Європейці виглядають більш вишукано: гарний одяг, зачіска. Американці — усі ніби на одне обличчя. Круглолиці, усміхнені. У шортах і футболках.

З іноземцями цьогоріч одружилися 49 жінок і 3 чоловіки

— Цього року ми зареєстрували 52 шлюби з іноземцями, — розповідає начальник Центрального відділу РАЦС Полтавського управління юстиції Наталія Колесник, 38 років. — Також видали 131 довідку про сімейний стан для одруження за кордоном.
З тих, що одружилися в Полтаві, троє — чоловіки. Вони взяли шлюб із громадянками Німеччини, Великої Британії, Литви.
2006 року за іноземців вийшли 143 полтавки. Ще 209-ом дали довідки для одруження за кордоном. Найчастіше виходять за американців, німців, канадців, греків. Багато шлюбів з італійцями та ізраїльтянами. У Полтаві часто реєструють шлюби з іноземцями, які навчаються в медичній стоматакадемії.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Кравцова виходить за американця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути