четвер, 04 листопада 2010 19:21

На покупки через інтернет треба вимагати договір

У Полтаві з'явилося багато оголошень від інтернет-магазинів. Переважно пропонують електроніку та побутову техніку. Інтернет-товари такі ж, як і в звичайних магазинах. Проте дешевші. Продукцію можна замовити, не виходячи з дому.

— Купував через інтернет фотоапарат, він зламався через пару місяців. А гарантійний талон виявився підробкою, — говорить полтавець 26-річний Олег.Повезло, що я знав, де в Києві фірма-продавець. Вони ремонтувати не хотіли. Пригрозив, що звернуся в міліцію. Як миленькі відремонтували за три місяці.

В обласному Управлінні у справах захисту прав споживачів пояснили, що інтернет-продавець повинен надіслати покупцеві договір, який засвідчить факт купівлі-продажу. У документі обов'язково мають зазначати реквізити продавця. Якщо їх не буде, знайти такий інтернет-прилавок буде складно. Коли договір продавець не висилає, то покупець може скасувати замовлення. Також можна повертати покупку протягом 14 днів від моменту отримання договору. Головне — зберігати товар у первинному стані.

За шість місяців цього року до Управління у справах захисту прав споживачів надійшло вісім звернень від людей, які купували товари через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «На покупки через інтернет треба вимагати договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути