Ексклюзиви
четвер, 31 грудня 2009 15:36

Москвичі перепродують майно селян

Адміністрація сільгосппідприємства "Батьківщина" в Попівці на Миргородщині судиться з московською фірмою "Нутрітек". 2007 року представники цієї фірми скупили в місцевих селян майнові паї.

Переказують, москвичі приїхали в село на загальні збори. Переконали людей, що доцільно в Попівці створити підрозділ їхньої фірми. Пообіцяли погасити борги по зарплаті, пенсійному, інших фондах. Казали, що створять тваринницький, відгодівельний і молочно-товарний комплекси. Забезпечать людей роботою. Щоб це здійснити, викупили в селян Попівки та сусідньої Остапівки майнові паї. Заплатили людям 10% від реальної вартості паю. Узяли в оренду близько 2,5 тис. земельних паїв. Проте робити нічого не стали.

— "Нутрітек" на погашення боргів дав 1,4 мільйона гривень, — розповідає голова сільгосппідприємства "Батьківщина" Микола Віташ, 55 років. — Це навіть не половина загального боргу. Ми гасили заборгованість із оборотних коштів. А ще ж потрібні гроші на розвиток. Тому крутилися самі як могли. Зв"язатися із їхнім керівництвом не вдалося. Бачили представника лише раз, на загальних зборах. Ми подали позов про розірвання договору із цією фірмою.

Фірму "Нутрітек" заснували 1990-го. Має виробництва в Росії, Естонії, Новій Зеландії, Україні. Є одним із найбільших виробників дитячого харчування в Росії. Продукцію експортує в багато країн світу. Володіє більше як 90% акцій Хорольського молочноконсервного комбінату на Полтавщині.

Подейкують, майнові паї селян Попівки та Остапівки фірма "Нутрітек" виставила на аукціон майже за $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Москвичі перепродують майно селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути