вівторок, 26 серпня 2008 16:33

Мирослав Кувалдін сам збирав сцену для фестивалю "Вйо Кобеляки"

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Соліст гурту ”Зе Вйо” Мирослав Кувалдін (ліворуч) з учасником гурту ”Кудім” Дмитром Кудімовим у футболках із символікою фестивалю аматорського мистецтва ”Вйо Кобеляки” на стадіоні ”Колос” у місті Кобеляки. На спині на футболках написано вислів ”Нам тепер
Соліст гурту ”Зе Вйо” Мирослав Кувалдін (ліворуч) з учасником гурту ”Кудім” Дмитром Кудімовим у футболках із символікою фестивалю аматорського мистецтва ”Вйо Кобеляки” на стадіоні ”Колос” у місті Кобеляки. На спині на футболках написано вислів ”Нам тепер

У Кобеляках 21–22 серпня відбувся фестиваль аматорського мистецтва "Вйо Кобеляки". Його організував учасник гурту "Зе Вйо" і ведучий на телеканалі М1 Мирослав Кувалдін, 33 роки.

Першого дня провели конкурс "Каляки-маляки мої Кобеляки", давали уроки народні майстри, виступали фольклорні колективи.

Другого дня близько 17.00 стадіон "Колос" порожній. О цій годині мали розпочатися "Богатирські ігри". Кувалдін у футболці з написом ззаду "Нам тепер усе до сраки, в нас столиця — Кобеляки", шортах і солом"яному капелюсі прив"язує тент на сцені.

— Усе самому доводиться робити, — скаржиться. — А організація тут просто... Якби все сам організував і ще й грошей не попросив. Всю символіку закупив за свої гроші. Райдержадміністрація якісь копійки виділила. Он і Решетило в шляпі (голова Кобеляцької райдержадміністрації Олег Решетило. — "ГПУ")...

Біля стадіону продають футболки за 55 грн, чашки за 25, значки за 5 грн і прапорці за 1 грн з символікою фестивалю.

На сцені налаштовують апаратуру гітарист Сергій Підкаура з дружиною Наталією. Разом співають пісню Наталі Могилевської "Полюби меня такой". Її написала Наталія Підкаура. Сергій працює в Могилевської музикантом.

— Перший подібний фестиваль відбувався 18 років тому. Джон (Мирослав Джонович Кувалдін. — "ГПУ") тоді навчався в 10 класі. А вже був колоритним, з косичками. Виступав разом із Сергієм Підкаурою, — розповідає один із організаторів першого фестивалю Володимир Сорока, 54 роки.

Із запізненням на півтори години починаються "Богатирські ігри". Змагаються вісім команд із усього району й одна з села Магдалинівка на Дніпропетровщині.

Переносять    коромисло з металевими гирями та колоду вагою 150 кг, перекочують 250-кілограмову шину, перетягують канат. Глядачам пропонують за 10 літрових пляшок пива попіднімати 50-кілограмову гантель. Охочих не знайшлося. Завершують буксуванням авто. Четверо спортсменів тягнуть машину "соболь". У ній дев"ять чоловік.

— З людьми автомобіль важив до трьох тонн, — розповідає секретар змагань Максим Онищенко. — Спершу глядачі боялися, а потім ледве не на кришу лізли.

Виграла команда "Малюк" із Кобеляк. Кожному переможцеві вручили по 1 тис. грн, упаковці пива та мінеральної води.

Концерт розпочався близько 23.00 з гімну фестивалю зі словами: "На малюнках малюків каляки-маляки. Хто туди, хто сюди. Ми — у Кобеляки". Його проспівав Кувалдін. Потім виступали Наталія Лєй із чоловіком (Підкаура. — "ГПУ"), гурти "Кудім", "Степ". Завершив програму "Зе Вйо".

— Вони знову об"єдналися — Кувалдін співав разом із Підкаурою, як 10–15 років тому, — ділиться враженнями про концерт жителька Кобеляк Любов Онищенко. — Сподобався і гурт "Степ" зі своїм "кабанчиком з майонезом". Але "Вйо" не було рівних. Вони ж наші, кобеляцькі. Ми так за ними скучили.

Глядачі кілька разів викликали "Зе Вйо" на біс.

Зараз ви читаєте новину «Мирослав Кувалдін сам збирав сцену для фестивалю "Вйо Кобеляки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути