пʼятниця, 09 листопада 2007 07:08

Кіт Аркаша врятував господарів від вогню

Минулої неділі близько першої ночі сіамський кіт Аркаша розбудив господарів квартири в селищі Новооржицьке Оржицького району, де через замикання електропроводки сталася пожежа.

— Кіт кричав, як скажений. Коли Ваня відчинив двері, у спальню повалив дим, — крізь сльози розповідає 26-річна господиня Галина Витягіна. Жінка з 3-річною донькою Діаною і співмешканцем Іваном Карасем спали в сусідній кімнаті. — Я схопила дитину й у чому були, вибігли. Хтось із сусідів викликав пожежників.

Галина й Іван живуть у п"ятиповерхівці по вул. Молодіжній, 5 на третьому поверсі. У більшій кімнаті згоріли меблі, побутова техніка й одяг. Нині в квартирі не можна жити, бо відключили світло й газ.

— Будинкові років десять, але тут проблеми з електропроводкою, — обурюється Галина. — У нас у залі був увімкнений тройнік. Провід замкнуло, й вигоріло все разом із віконною рамою. Рятувальники підрахували збитки на 10 тисяч гривень, але вони більші.

Жінка не має постійної роботи. Підробляє на місцевому цукрозаводі. Тримає корову, продає молоко. Іван безробітний. Нині  живуть у його батьків.

— Живемо з допомоги на дитину. Ми з Іваном не розписані, але дитина його. Я вважаюся матір"ю-одиначкою, — пояснює Галина. — Нам ніхто не допоміг. У сільраді сказали, можуть лише поспівчувати.

— На пожежі чи на нещасні випадки грошей у бюджет не закладаємо, — пояснює голова Новооржицької селищної ради Іван Кражан. — Нічим не можу їм допомогти. Вони не дуже благополучні, інколи випивають.

Зараз ви читаєте новину «Кіт Аркаша врятував господарів від вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути