понеділок, 01 жовтня 2012 06:15

Ігор Сірик: "У комуністів принципова позиція — перерозподіляти від багатих бідним"

У попередньому номері опублікували початок розмови з Ігорем Сіриком, кандидатом у народні депутати по Лубенському виборчому округу №148, який у парламенті представлятиме інтереси оржичан, великобагачан, лубенців, хорольців та семенівчан. Саме до Ігоря Сірика ми звернулися, щоб він прокоментував позицію Комуністичної партії загалом та фракції зокрема.

Які закони підтримувала Компартія?

— У комуністів принципова позиція — перерозподіляти від багатих бідним та ухвалювати ті закони, які будуть стояти на сторожі інтересів наших простих людей. Зрозуміло, що олігархи ніколи не будуть розуміти комуністів. Крім того, фактично всі рішення у Верховній Раді ухвалює більшість. Іншого шляху немає. І коли у комуністів є таке розуміння, що той чи інший закон не на шкоду нашим громадянам, голосуємо.

Також члени фракції КПУ підтримали багато законопроектів, що сприяють захищеності людини у плані економіки, політики.

Щодо сьогодні, то КПУ знову внесли законопроекти, цілий пакет, понад 20 законопроектів антикризових. Повторно внесли проект щодо націоналізації базової галузі промисловості, не тотальної націоналізації, а тільки базових галузей промисловості. Ви вважаєте, олігархи їх підтримають? Ніколи не підтримають.

Ви згадали Антикризову програму, яку Комуністична партія України розробила на основі народних пропозицій, але її реалізація здається неможливою. Невже у сьогоднішній ситуації можливе її прийняття?

— Ключові положення антикризової програми партія винесла на Народний референдум. Пропозиції знаходять у суспільстві широку підтримку. З метою забезпечення реалізації антикризової програми фракцією Компартії у Верховній Раді розроблено і внесено на розгляд парламенту комплекс законопроектів.

Та є певні "але". Парламент дає можливість кожній політичній силі визначати, які питання і з ким вирішувати. Якщо нас буде 226, то ми самі всі питання будемо вирішувати. А якщо олігархи прийдуть — незалежно від того, під якими прапорами, — вони будуть вирішувати тільки свої питання. Ми працюємо над тим, щоб у Верховну Раду прийшли представники якраз від Компартії. І у нас потужна команда. Тому виборча кампанія цього року буде визначальною для майбутньої долі України. І перед виборцями стоїть питання, яке майбутнє вони хочуть мати: чи майбутнє, яке пропонують представники олігархічних партій, а це означає далі практично безвихідь для України, чи майбутнє, яке ми, комуністи, пропонуємо. Третього шляху в України немає. Йти шляхом відновлення принципів справедливості, відродження економіки, вирішення конкретних життєвих проблем, які хвилюють наших громадян. Це ліквідація безробіття, рівень заробітної плати, наповнення внутрішнього ринку, ціни, тарифи.

Тому ми працюємо і розраховуємо на підтримку людей.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Сірик: "У комуністів принципова позиція — перерозподіляти від багатих бідним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути