середа, 30 липня 2008 18:54

Геннадій Капкан станцював румбу в інвалідному візку

Автор: фото: Лідія ПРОКОПЕНКО
  Учасники регіонального фестивалю інвалідів ”Древній Пирятин” у селі Березова Рудка Пирятинського району спостерігають за майстер-класом з писанкарства, який показує член жіночої громадської організації зі сприяння розвитку зеленого туризму ”Берегиня” Гали
Учасники регіонального фестивалю інвалідів ”Древній Пирятин” у селі Березова Рудка Пирятинського району спостерігають за майстер-класом з писанкарства, який показує член жіночої громадської організації зі сприяння розвитку зеленого туризму ”Берегиня” Гали

Вихідними в райцентрі Пирятин відбувся другий регіональний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями "Древній Пирятин". На нього з"їхалися 70 інвалідів із Пирятинщини, міст Полтави та Кременчука, Прилук і Ніжина Чернігівщини, Черкас, Світловодська на Кіровоградщині, селищ Нові Санжари та Диканьки, Лубенщини.

У суботу по приїзді учасників фестивалю везуть на екскурсію до села Березова Рудка на Пирятинщині. Там зберігся маєток поміщиків Закревських, куди приїжджав письменник Тарас Шевченко. Є усипальниця у вигляді піраміди, парк. У місцевому народному краєзнавчому музеї зберігають речі як Закревських, так і поета-пісняра Дмитра Луценка — він автор пісні "Києве мій", родом із Березової Рудки.

Гостей везуть на колекційне дослідне поле місцевого аграрного технікуму. Там пригощають печивом і чаєм із лікарських трав, зібраних на полі на території заповідного парку, а ще — медом із пасіки технікуму. Член жіночої громадської організації зі сприяння розвитку зеленого туризму "Берегиня" Галина Педяш проводить майстер-клас із писанкарства.

Увечері для учасників фестивалю в Пирятинському районному Будинку культури влаштували концерт. Після того їх розмістили в гуртожитку Європейського університету, провели вечір відпочинку з дискотекою та феєрверком.

Наступного дня в Будинку культури фестиваль розпочався "Гімном інвалідів", який написала інвалід першої групи з Полтави Ірина Хіріна. Учасники декламують власні вірші, співають пісень, розказують гуморески, танцюють та грають на музичних інструментах.

На сцені виступають Наталія Ковальська та Геннадій Капкан із міста Світловодськ на Кіровоградщині. Геннадій не може ходити, він у інвалідному візку. Разом танцюють румбу. Після того на сцену виходить пирятинець Олег Сімон, танцює смуглянку. Він має проблеми із зором.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Капкан станцював румбу в інвалідному візку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути