четвер, 15 травня 2008 19:48

Гарбузовий сік нормалізує тиск

В обласному ЦУМі на двох соковижималках німецького виробництва готують соки з грейпфрута, апельсина, яблука, моркви, буряка та гарбуза.

— Свіжі соки набагато корисніші за консервовані. Від харчового пігменту каротину, що міститься у морквяному соку, покращується колір обличчя та робота імунної системи. Щоб краще засвоювався каротин, кладу в нього чайну ложку оливкового масла або вершків, — розповідає продавець Оксана Коневець.— Від гранатового соку краще згортається кров. Від гарбузового нормалізується тиск. Їх потрібно пити одразу й повільно, через соломинку. Так краще засвоюватимуться.

Взимку найбільше брали гранатовий і апельсиновий соки, каже Коневець. Зараз часто замовляють яблучний. Овочеві беруть рідко.

Найдорожче коштує гранатовий сік — 15 грн за 200 мл. Стакан грейпфрутового — 12 грн, апельсинового — 10, решта по 8 грн. Також сік розливають у пластикові пляшки по 350 мл. Вартість гранатового — 26,5 грн, грейпфрутового — 21, апельсинового — 17,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий сік нормалізує тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути