В обласному ЦУМі на двох соковижималках німецького виробництва готують соки з грейпфрута, апельсина, яблука, моркви, буряка та гарбуза.
— Свіжі соки набагато корисніші за консервовані. Від харчового пігменту каротину, що міститься у морквяному соку, покращується колір обличчя та робота імунної системи. Щоб краще засвоювався каротин, кладу в нього чайну ложку оливкового масла або вершків, — розповідає продавець Оксана Коневець.— Від гранатового соку краще згортається кров. Від гарбузового нормалізується тиск. Їх потрібно пити одразу й повільно, через соломинку. Так краще засвоюватимуться.
Взимку найбільше брали гранатовий і апельсиновий соки, каже Коневець. Зараз часто замовляють яблучний. Овочеві беруть рідко.
Найдорожче коштує гранатовий сік — 15 грн за 200 мл. Стакан грейпфрутового — 12 грн, апельсинового — 10, решта по 8 грн. Також сік розливають у пластикові пляшки по 350 мл. Вартість гранатового — 26,5 грн, грейпфрутового — 21, апельсинового — 17,5 грн.
Коментарі