понеділок, 09 червня 2008 18:14

До Анастасії Бицулі з війни не повернувся чоловік

У середу минули дев"ятини з дня смерті 87-річної Анастасії Бицулі з села Грякове Чутівського району. Останнім часом жінка не вставала з ліжка. За нею доглядали сім"ї сина та онуків.

— Хороша була жінка, добродушна, — говорить голова Гряківської сільської ради Любов Шепелюк, 55 років. — Доки не злягла, була як ломова лошадь. Постійно працювала. Все життя жила в нашому селі, ніколи звідси не виїжджала. Господарство останнім часом не тримала. Жила в окремій хаті.

Анастасія Бицуля народилася 15 квітня 1921 року у Гряковому. З-за молоду працювала в місцевому колгоспі різноробочою. Після виходу на пенсію вирощувала та збирала овочі в городній бригаді.

— Її чоловік так і не повернувся до неї з Великої Вітчизняної, — розповідає Любов Іванівна. — Йому бендерівці на спині вирізали зірку. Володимира виходила інша жінка. Так він у неї й залишився. Після нього Анастасія ні з ким не зустрічалася. Люди говорять, він ще живий.

В Анастасії Бицулі є син Віктор Пархоменко. Чоловік живе у Гряковому. До пенсії працював бригадиром тракторної бригади. Онук Микола працює трактористом у місцевому приватному сільгосппідприємстві "Дружба".

Зараз ви читаєте новину «До Анастасії Бицулі з війни не повернувся чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути