Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 16:10

Ціни на холодну воду зростуть на третину

У п"ятницю працівники "Полтававодоканалу" влаштували демонстрацію перед входом до сесійної зали Полтавської обласної ради. Вони зверталися до депутатів із проханням проголосувати за збереження комунального господарства. Тобто за підвищення тарифів на комунпослуги. Напис на одному із транспарантів закликав порівняти ціни на воду: "За 1 л води у пляшці платимо 1,5 грн, а за 1 тис. л поданої водоканалом — 1,83 грн".

Працівники аварійно-ремонтної служби сидять біля старих поржавілих труб, які вони принесли з собою. Біля них табличка "Чи варто до цього повертатись. Вирішувати вам". Поряд лежать нові пластикові.

— У мене троє дівчат. Старшій — 25 років, молодшій — 19. Їх треба вчити. А за що я їх учитиму? — обурюється слюсар аварійно-ремонтної служби водоканалу Петро Голубенко, 46 років. — Зарплата — 500–700 гривень. Хіба це гроші? І труби треба міняти. Ми не проти населення. Ми за те, щоб і труба чистенька, не порвана була. Щоб нові технології получать. А як тарифи піднімуть, і нам щось трошки добавлять.

Неподалік проти підвищення тарифів виступають переважно пенсіонери під проводом Компартії.

— Ми протестуємо проти політики влади, — пояснює 68-річна полтавка Галина Хорольська. — Вона тільки ворує для себе. Ми не проти водоканалу й теплоенерго. Там працюють люди. Вони мають отримувати зарплату й годувати сім"ї. Підвищувати тарифи за рахунок людей не можна. Проблеми підприємств треба вирішувати за державні кошти.

Нардепи облради в сесійній залі починають розглядати питання порядку денного. Депутат від комуністів Олександр Масенко з місця викрикує: "Хай до людей вийде хтось із водоканалу чи теплоенерго і пояснить, чому підвищують тарифи!". Через кілька хвилин йому дзвонять на мобільний. На весь зал грає "Прощання слов"янки". Відповідає на дзвінок: "Я вже сказав у залі, щоб хтось вийшов. Хай ще годину постоять (про демонстрантів. — "ГПУ"). Як ніхто не вийде, хай розходяться. А що зробиш?".

За годину демонстранти від Компартії розходяться. Працівники водоканалу — ще через 2 год.

Директори "Полтававодоканалу" Валерій Ченчевий і "Миргородводоканалу" Віталій Кулик по черзі обґрунтовують необхідність збільшення тарифів. Головні причини — підвищення цін на енергію, труби, насоси, зростання мінімальної зарплатні. Обидва підприємства нині збиткові.

Депутати проголосували за підвищення тарифів на постачання холодної води й водовідведення на 30%. Вони почнуть діяти після офіційного оприлюднення.

— Плануємо оприлюднити нові тарифи третього червня, — повідомив прес-секретар "Полтававодоканалу" Олександр Мєлкозьоров. — За червень тоді нараховуватимуть оплату за новими тарифами.

У Миргороді та Лубнах уже відключили гарячу воду. У Полтаві її зараз відключають за графіком на два тижні для ремонту котелень. Підвищення тарифів на централізоване опалення та постачання гарячої води депутати облради не підтримали.


Нові тарифи на холодну воду й водовідведення, що надаються "Миргородводоканалом", грн/куб. м

Вид послуг   Населення  Установи, організації, підприємства
 Водопостачання  2,95  10,55
 Водовідведення  2,33  7,54


"Миргородводоканал" обслуговує Миргород і Велику Багачку


Нові тарифи на холодну воду й водовідведення, що надаються "Полтававодоканалом", грн/куб. м

 Вид послуг Населення  Установи, організації, підприємства 
 Водопостачання 2,38   11,96
 Водовідведення  1,43  6,54


"Полтававодоканал" обслуговує Полтаву, Карлівку, Шишаки, Кобеляки й Опішню Зіньківського району
Зараз ви читаєте новину «Ціни на холодну воду зростуть на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути